Уважаеми господине … (Европейската) Комисията няма такъв списъкВ официално изявление

...
Уважаеми господине … (Европейската) Комисията няма такъв списъкВ официално изявление
Коментари Харесай

Еврокомисията опроверга поредна лъжа за „Труд”

„ Уважаеми господине … (Европейската) Комисията няма подобен лист ”


В публично изказване за вестник “Труд ” Европейската комисия опроверга следващите лъжливи изказвания, популяризирани в народен ефир от самозвани специалисти. В понеделник пред стратегия “Хоризонт ” на Българското националното радио незнайният до момента в България основан в Брюксел “експерт ” от свободната медийна електронна платформа “Уикимедия ”, някой си Димитър Димитров, се изрече за по този начин наречените “фалшиви вести ” в общественото пространство. Последното в качеството му на член на експертна група на високо ниво, която ще съветва Европейска комисия при създаването на тактика за битка с “фалшивите вести ”. Изказалият се настоя в изявлението, че изпълнителният орган на Европейски Съюз разполага със лист на български медии, които целеустремено се занимават с сходна ужасна активност. В този лист, съгласно горепосочения наклеветен за експерт господин, попада и вестник “Труд ”, наедно с категорично посочени от него още три български медии.

 05_1_192800 По този мотив редакцията ни се обърна към Европейската комисия за конкретизиране, в отговор на което получихме следното опровергаване от представителя на Европейска комисия по цифрова стопанска система и общество Натали Вандищад:

“Уважаеми господине… (Европейската – б. р.) Комисията няма подобен лист. ”

Писмото до “Труд ” напомня, че изпълнителният орган на Европейски Съюз от няколко месеца развива самодейност ориентирана към идентифицирането на подправени вести и техните източници, в подтекста на подозренията за незаконна съветска интервенция по електронен път в демократичните процеси в Европейски Съюз. Посочените в профилирания уебсайт изявления, “не съставлява лист на медии, които популяризират подправени вести, а лист на оповестени дезинформации, които към този момент са били публикувани. Важно е, да се прави тази разлика ”, упорства представителят на Европейски Съюз.

Обикновена информация в съответния уебсайт на Европейска комисия или най-малкото съществуването на обикновена съвест, ще покаже, че вестник “Труд ” не попада измежду българските медии с изявления, посочени на уеб страницата.

Редакцията ни се обръща към цитираните от Димитров български медии с подготвеност да им даде отговора на Европейска комисия, с оглед техни реципрочни правни дейности пред правосъдните управляващи от лъжите, популяризирани от лицето Димитров.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР