Уважаема г-жо Фандъкова, Искаме Вашата оставка след поредното разрешение за

...
Уважаема г-жо Фандъкова, Искаме Вашата оставка след поредното разрешение за
Коментари Харесай

Иванчева и Петрова: Стига!
 Искаме оставките на Фандъкова и Русев

Уважаема г-жо Фандъкова, Искаме Вашата оставка след следващото позволение за градеж – този път в градинката до бл. 401 в Младост 4. Стига саботажи, несръчност и подмолни игри! Стига!
 Вината е Ваша и на марионетката на ГЕРБ Румен Русев.
Моля Ви, поемете отговорност (каквато изисквате от другите) И ПОДАЙТЕ ОСТАВКА. И ДВАМАТА! Не единствено поради този градеж, а за изцяло творчество - за десетте години, в които сте кмет превърнахте Младост и половин София в ориенталско бетонно гето.

Не прехвърляйте своята виновност на различен. Главният проектант на " Младост " е единствено реализатор. Когато на бюрото му се появи искане за Разрешение за градеж, единственото законно деяние, което може да предприеме архитекта, е да го издаде в период. Ако не го направи - го чака санкция до 5000 лева И съдът ще го задължи да се произнесе. При повече нарушавания - ще му лишават правата. В тази обстановка основния проектант на " Младост " не е имал избор. Неслучайно му желаете оставка. Ако беше сбъркал, можехте да го уволните. Но той не е сбъркал и не носи отговорност.

По времето, когато ние ръководехме регион " Младост ", за този градеж вложителят беше подал молба за пренасяне, тъй като ни вярваше.

Вместо работна говорилня, пардон група, имахме работещ екип. И бяха направени 2 плана за пренасяне на 8 градежа. Точно преди обществения ни арест на 17.04.2018 година имахме среща с Ралица Стоянова, зам.-кмет на Следствен отдел към окръжна прокуратура, с цел да обсъдим законови аспекти по преместването. Ако имахме подпомагане от Столична община и Софийски парцели, за по-малко от 2 месеца предлагането щеше да е готово и да се внесе в СОС (защото СОС взема тези решения по закон).

Вашата виновност:

Защо вложителят ВЕЧЕ не желае пренасяне, а е изискал позволение за градеж. Явно не има вяра нито на Вас, нито на работната група, нито на СОС. Преговорите не вървят, г-жо Фандъкова.

Вината на Русев: 

Когато вложителят е изискал разрешението за градеж, за какво Русев го е дал за работа на основния проектант? Защо не е преговарял с вложителя, за какво не е уведомил работната група.

Знаете ли за какво?

Русев извършва сюжета на ГЕРБ - пуска градежа и единствено в случай че има митинг, дава заден ход и желае оставка на различен. Същият сюжет като полянката при блок 73.

А отговорност за дейностите и бездействията на Русев би трябвало да поеме ГЕРБ.

Десислава Иванчева като настоящ кмет издаде заповед за уволнението му. Но Столичният общински съвет (СОС), макар волята й и макар наредбите на закона, избра тъкмо Русев, знаейки, че той чинно ще извършва желанията на ГЕРБ. И първа инстанция на Административния съд удостовери с Решение № 2736/22.04.2019г, че този избор на СОС е противозаконен.

Биляна Петрова и Десислава Иванчева

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР