Утвърдени български специалисти в различни области на медицината излизат с

...
Утвърдени български специалисти в различни области на медицината излизат с
Коментари Харесай

Лекарите се обявиха срещу Истанбулската конвенция

Утвърдени български експерти в разнообразни области на медицината излизат с намерено писмо до премиера, ръководителя на Народното събрание и президента, в което приканват Народното събрание да не ратифицира така наречен Истанбулска спогодба. Основният им претекст е, че навлизането на джендър идеологията, залегнала в документа, ще задълбочи още повече демографската рецесия в страната, предава Дарик.

По данни на Световната здравна организация България е преди всичко в света по смъртност от мозъчни инсулти, миокардни инфаркти и рак. Според формалната статистика у нас от тези и други заболявания през 2016 година са умряли 107 580 българи, а са се родили доста по-малко деца 64 984. Т.е. дневно умират 294-ма души.

Данните са извънредно тревожни и изискват незабавни ограничения от българските политици, с цел да бъде преодоляна демографската рецесия.

Приемането на така наречен Истанбулска спогодба ще утежни обстановката още повече, уверен е доктор Чалдъков, един от лекарите, сложили подписите си под отвореното писмо. Джендър идеологията ще докара и до морална рецесия, уверени са още лекарите, подписали се под откритото писмо с апел Народното събрание да не ратифицира Истанбулската спогодба.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР