Утре ще бъде създаден Национален кризисен щаб за спасение на

...
Утре ще бъде създаден Национален кризисен щаб за спасение на
Коментари Харесай

Национален кризисен щаб за спасение на туризма създават браншовици

Утре ще бъде основан Национален спешен щаб за избавление на туризма. Двете най-големи обединявания в сектора - Алиансът на туристическата промишленост в България и Конфедерацията на българския туристически бизнес, се сплотяват за общи дейности против затваряне на заведенията, неналичието на съответни компенсации при налагането на Covid-мерки и неоснователното повишаване на тока.

" Обединяваме се. Утре на обяд подписваме меморандум за общи дейности. Преди това ще подпишем и Етичен кодекс за всички наши дейности и правила на работа ", съобщи ръководителят на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите във Велинград и Западните Родопи Златко Златанов, представен от БНР. Той акцентира, че сливане на най-големите организации в сектора до момента не е правено и го дефинира като нещо историческо.

" Имаме няколко точки, по които ще работим. Едната е в непозволеното затваряне. Другата точка - когато се затваря ние желаеме да се заплаща, желаеме ДДС-то да е непрекъсната мярка ", уточни той.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
От през днешния ден заведенията за хранене и заведенията за хранене ще работят от...

" Всички - хотелиери, туроператори, заведения за хранене, нощни, се сплотяваме. Това е за пръв път ", акцентира Златанов.

Той посочи, че в сряда в 12 часа ще бъде подписан меморандума и в 15 часа ще се организира огромен протест на жълтите павета. " Ако не ни извърнат внимание, продължаваме щафетно във всеки един град “, добави ръководителят на сдружението.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР