Утре отново ще бъде горещоСлънчево ще се задържи до края

...
Утре отново ще бъде горещоСлънчево ще се задържи до края
Коментари Харесай

Значителни валежи и вероятност за градушки в средата на новата седмица

Утре още веднъж ще бъде горещо

Слънчево ще се задържи до края на деня в източната половина от страната, до момента в който в западната половина ще се развива купеста облачност и на доста места там ще превали и прегърми, в обособени региони преваляванията ще са интензивни. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Ще бъде горещо с оптимални температури сред 30° и 35°, в София - към 29°, осведоми.

През нощта ще бъде съвсем безшумно, с по-съществена облачност в западните региони от страната, където на обособени места към момента ще превалява. А на следващия ден превалявания се чакат основно в планините от Западна България.

В по-голямата част от страната обаче още веднъж ще доминира слънчево време, в композиция със слаб югоизточен вятър, в югоизточните региони – до сдържан от североизток. Максималните температури ще са без основна смяна - сред 29° и 34°.

По Черноморието ще се задържи слънчево. Ще духа сдържан източен, по южното крайбрежие - североизточен вятър.

Максималните температури ще са към 26°-27°, близки до температурата на морската вода, а вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънчево ще бъде сутринта и в планините, само че още преди обяд в масивите от Западна България ще стартира да се заоблачава и до вечерта на доста места там се чакат превалявания и гръмотевици.

Ще бъде и доста прохладно с сдържан, краткотрайно мощен вятър с посока от изток-североизток. Температурите едва ще се намалят и оптималните в курортите ще са м/у 20° и 27°.

Слабо захлаждане следва и на Балканите, само че по Адриатическото и Йонийското крайбрежие температурите ще останат извънредно високи. Валежи и гръмотевици ще има след обяд в планините от западната част от полуострова, а в Южна Гърция ще бъде доста прохладно.

У нас, през новата седмица температурите ще се задържат съвсем без смяна - в множеството региони оптималните ще са сред 30° и 35°. Ще бъде най-вече слънчево, след обяд с развиване на купеста облачност, тук-там и краткотрайни валежи. По-съществени превалявания и гръмотевични стихии, както и условия за градушки, ще има в сряда и четвъртък.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР