Утре от 17 часа ще бъде открито Гнездото coworking -

...
Утре от 17 часа ще бъде открито Гнездото coworking -
Коментари Харесай

Откриват първото споделено работно място във Враца

Утре от 17 часа ще бъде намерено Гнездото coworking - първото споделено работно пространство във Враца. То се намира на ул. "Кокиче " 14, тъкмо до ИТ центъра на Враца програмен продукт общество, които са и основател за основаването му. Основна поддръжка оказаха локалната администрация, които дават пространството, Фондация Америка за България, HP Foundation и огромен брой самостоятелни донори посредством акции в Global Giving и IndieGoGo.
В Гнездото ще могат да работят хора на свободна процедура и дребни компании. Идеята е че всеки ползвател има лично работно бюро и всички споделят общи запаси като интернет, принтер, зали за срещи и така нататък Капацитетът ще бъде 25 работни места.
Обикновено ползватели на споделени работни пространства са дребни компании и хора, работещи на компютър на свободна процедура или отдалечено за компании. Ползите от това пространство са, че от една страна дава ефикасна работна среда, също по този начин спомага за обмяната на опит и познания сред ползвателите.
Това е последваща стъпка в развиване на цифровата промишленост в района, която последните години се развива и към този момент има над 30 индивида, които са минали през курсове на Враца програмен продукт общество и работят в града, като 4 компании отвориха офиси тук.
Споделени работни пространства има в България относително неотдавна, първото такова Бетахаус открива през 2012г. Сега към този момент в София има над 20 такива, а в цялата страна са над 40 като има в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Самоков и други.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР