Утре ни очаква значителна облачност. Това съобщиха от Националния институт

...
Утре ни очаква значителна облачност. Това съобщиха от Националния институт
Коментари Харесай

Утре ни очаква значителна облачност

Утре ни чака забележителна облачност. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

На доста места ще има краткотрайни, основно в планинските региони краткотрайно интензивни превалявания. Над Източна България ще има краткотрайни разкъсвания на облачността, там в следобедните часове ще има и гръмотевична активност.

Ще продължи да духа слаб, в източните региони до сдържан североизточен вятър.

Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 24° и 29°, в София към 24°.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от междинното за месеца.

Над Черноморието преди обяд ще има краткотрайни разкъсвания на облачността. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще продължи да духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури: 28°-30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността, купеста и купесто-дъждовна, ще е забележителна и на доста места ще има краткотрайни, в обособени региони интензивни превалявания с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от източната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра към 20°, на 2000 метра - към 12°.

В сряда и четвъртък въздушната маса над страната ще остане неустойчива.

Облачността ще бъде най-вече забележителна, в следобедните часове и до среднощ купесто-дъждовна, а заран около Дунав - с понижена видимост.

На повече места в Южна България, а през първия ден и в североизточните региони ще бъде с краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици; в планинските региони са вероятни краткотрайно интензивни феномени. Главно преди обяд ще има и слънчеви часове. Дневните температури едва ще се покачат и оптималните ще са най-вече сред 26° и 31°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР