Утре миньори и енергетици отново ще затворят пътни артерии в

...
Утре миньори и енергетици отново ще затворят пътни артерии в
Коментари Харесай

АВТОШЕСТВИЕ: Миньори и енергетици ще затворят пътни артерии в Стара Загора и Хасково утре

Утре миньори и енергетици още веднъж ще затворят пътни артерии в област Стара Загора и област Хасково. Това заяви Станимир Георгиев, ръководител на Управителния съвет на сдружението " Миньори и енергетици дружно ", което е и уредник на митинга.

Протестът ще стартира обичайно от паметника на св. Иван Рилски в Раднево, където протестиращите ще се съберат в 9:00 часа и ще преминат през централната градска част на града в посока градовете Гълъбово, Симеоновград, Димитровград, Хасково и Харманли, където има оповестено затваряне на път в границите на един час.

След тази спирка автошествието ще продължи по автомагистрала „ Марица “, където ще продължи до отбивката за Симеоновград и ще се върнат към Гълъбово, където пред „ Брикел “ още веднъж има затваряне на придвижването за един час.

Протестът за първи път ще завърши при своята начална точка- паметника на св. Иван Рилски в Раднево, към 18:00 часа.

„ По време на митинга ще представим декларация, която ще бъде изпратена до Народното събрание и до президента Румен Радев “, съобщи Георгиев.

Припомняме, че митингът е проведен от представителите на новоучреденото съдружие с нестопанска цел „ Миньори и енергетици дружно “. Основните им претенции са унищожаване на заплащанията на въглеродни излъчвания от централите в Маришкия басейн до създаване на цех за хващане на въглеродни излъчвания. Това съгласно протестиращите ще даде конкурентоспособност за ценообразуването на електрическа енергия, добивана от въглищни топлоелектрически централи и конкурентна среда при производството на електрическа енергия.

Протестиращите желаят и осъществяване на концесионния контракт на " Мини Марица-изток ", като неразделна част от това да бъде рекултивация на земите в Комплекса - една част да остане земеделска земя, а останалата да бъде включена в горски фонд, както е по концесионен контракт.

Събралите се се оповестиха срещу излизането на битовите консуматори на свободния пазар, което съгласно тях това ще докара до " немислимо нарастване на цените и непостижими сметки за ток ".

Припомняме, че това е четвърто следващо протестно автошествие, което се провежда за последните две седмици.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР