Утре е заветната неделя, която ще приюти тазгодишната церемония по

...
Утре е заветната неделя, която ще приюти тазгодишната церемония по
Коментари Харесай

Ето колко изхарчиха звездите, за да заблестят на Оскарите

Утре е заветната неделя, която ще приюти тазгодишната гала по раздаването на премиите " Оскар ". Събитието се чака с огромно неспокойствие освен с цел да разбере, кои ще завоюват почeтните статуетки, но и  за да се види коя кино звезда на каква рокля ще заложи за прекосяването  по аления килим.

Мечтата на всеки дизайнер е да облече актриса от А тима  на Холивуд, която да дефилира по аления килим пред Dolby Theatre в негов тоалет. Това е и чест,  и голяма реклама за създателите, която постоянно ги изстрелва към върха.

Списъкът с най-добре облечените звезди на вечерта си има своята солидна цена. Защото Оскарите, които са най-престижните награди в света на киното, са скъпо наслаждение. Учудваща е галактическата сума, която известни актриси  плащат, с цел да участват на церемонията.

Цената на стилните творения, които звездите избират, с цел да заблестят на аления килим, постоянно надвишава шест цифрена сума. Средната цена, която една актриса заплаща, с цел да излезе на аления килим, започва от към един милион $.

Тоалетите - по-строго защитавана загадка от нуклеарния боеприпас

Тоалетите, с които звездите ще минат по аления килим, са толкоз строго защитавана загадка, колкото и имената на спечелилите. В случая въобще не става въпрос за циркулиране по магазините и избиране на облекла. Процедурата е доста по-сложна и, естествено, скъпа.

Като начало звездите би трябвало да си наемат стилисти - междинната им заплата е към $7000. Това са хората, които оферират и в множеството случаи избират тоалета за церемонията. Те са довереници на звездите и рядко разкриват кого ще обличат. Никой не може да измъкне каквато и да е информация за  тоалетите от тях авансово.

За актрисите, които участват за пръв път на раздаването на Оскарите, разходът за  рокля приблизително възлиза на към 50 000 $. Но най-известните заплащат за блестящите си тоалети от 100 000 до 200 000 $. А тоалетите с рекордни цени доближават до над 5 милиона. 

Този разход е много по-малък за актьорите, които се придържат към класиката в облеклото.

$20 милиона за елмаз чартърен

Отдавна е станало традиция супер скъпите бижута да се вземат чартърен. От това печелят и звездите, но и търговците, защото рекламата е страховита. Важни са освен огърлиците и обеците, само че и копчетата за ръкавели, часовниците.

По-големите бижутерийни компании имат специфични сътрудници, чиято задача е да накарат звездите да сложат техни украшения. Обикновено бижутата се избират в последния миг, откакто целият тоалет е подготвен. Затова суматохата и суетнята са огромни. В множеството случаи актрисите вземат дефинитивно решение броени дни преди самата гала. При подбора  се посещават специфични хотелски жилища, където се излагат всевъзможни супер първокласни бижута, предопределени само за церемонията по връчването на „ Оскар ".

Безспорно обичаните бижута на актрисите са диамантите. Луксозните украшения започват с минимални цени от 20 000 $, но и тази евтиния е необичайност. Средно цената на дизайнерските украшения, носени от най-известните актриси в Холивуд, стартира от 1 милион $. Още се приказва за звездите, които са се появили на килима с бижута, чиято цена надвишава 20 млн. щатски $.

Мълчанието на подмладените

Когато звездите стъпят на аления килим, с подготвеност приказват за дизайнерите на тоалетите си, за бижутата и обувките, но никоя няма да благодари обществено на тези, които може би имат най-голяма заслуга за съвършения им външен тип - пластичните хирурзи, кожните лекари, стоматолозите. Месеци преди церемонията офисите на топ експертите са цялостни със звезди, подготвени да похарчат хиляди долари, с цел да наподобяват по-млади.

Много настояща сега е процедурата по обтягане на отпуснатата кожа единствено с един тегел, която коства от 5000 до 7000 $. Услугата е доста известна измежду дамите сред 30 и 40 години. Възстановителният интервал е единствено четири дни. 

Звездите над 40 пък постоянно опират до процедурата „ Обемен фейс лифтинг ". При нея  кожата се третира като че ли е понижен балон. Цената на услугата е $15 000. Обикновено се прави шест седмици преди мечтаната обществена изява. Естествено, прибягва се и до класическия ботокс, резултатът от който трае сред три и четири месеца.

Ако пък се употребяват дерматологични и козметични процедури,  трябва да се стартира месец преди церемонията. В продължение на три седмици те вършат серии от разнообразни процедури, всяка на цена от $115. Използването на лазер пък коства $600.

Блестящата усмивка също си има цена - избелването на зъбите излиза сред $1000 и $1500. Педикюрът -  между $400 и $600. Ако пък звездите имат проблеми с килограмите, грижата на професионален диетолог коства 8000 за шест месеца и 12 000 за цяла година.

Естествено, не може да се мине и без услугите на топ коафьор. Средно коафьорите вземат от $2000 до $4000 за прическа. Не по-евтина е услугата прилагане на гримьор - цената може да доближи $4000 дневно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР