Утре е премиерата на документалният филм Един от нас по

...
Утре е премиерата на документалният филм Един от нас по
Коментари Харесай

80 000 човека годишно получават тежко психично разстройство



Утре е премиерата на документалният филм „ Един от нас " по Българска национална телевизия, като част от осведомителната акция „ Живей, не страдай “ в поддръжка на хората с психологични болести.

По статистика на СЗО близо един милиард души по света имат психологично разстройство и всеки човек може да бъде обиден. Пациентите с шизофрения и под наблюдаване в България са 25 849.

От тази група близо 3000 души се нуждаят от поддръжка в общността . От тях 1000 са настанени в институции за дълготрайни грижи, а 230 обитават дълготрайно в държавните психиатрични лечебни заведения. В България към 80 000 индивида годишно получават тежко психологично разстройство – шизофрения, неуравновесеност, тежка меланхолия

Пеперудата е емблема на акцията „ Живей, не страдай “. Тя е знак на трансформацията и на психологичното здраве. Зад идеята стоят Фондация Глобална самодейност в психиатрията, Фондация Светът на Мария, Световната здравна организация - България, Националният център по публично здраве и разбори и Портал на пациента.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР