Утайката от кафе обикновено се препоръчва като лек за всичко,

...
Утайката от кафе обикновено се препоръчва като лек за всичко,
Коментари Харесай

Тайното оръжие срещу листните въшки се крие в хладилника ви

Утайката от кафе нормално се предлага като лек за всичко, когато става въпрос за надзор на вредители в градината като листни въшки, охлюви и плужеци, само че това не е напълно правилно. Същото важи и за банановите кори, които няма да отхвърлен градинските въшки от вашите растения. Запазете тези утайки от кафе, кори от банани и други кухненски боклуци за вашата купчина компост, където те ще бъдат доста по-полезни.

Как да предотвратим появяването или да унищожим листните въшки по натурален път

Предотвратяването на листните въшки от вашите растения стартира с това да ги държите надалеч от двора си с положителни градинарски практики. Превенцията е по-лесна от интервенцията, само че е допустимо да се отървете от листните въшки за непрекъснато без гадни химикали.

Унищожете листни въшки по растенията със мощен гърмеж на вода от градинския маркуч
 Ако желаете да прогоните листните въшки, засадете ЛУК Ако желаете да прогоните листните въшки, засадете ЛУК
Сигурно не един път сте чували опитни градинари да споделят, че прогонването на вредителите може да стане по извънредно елементарен метод, бе...

Най-трудната част от убиването на листни въшки е да се уверите, че сте хванали нашествието рано, преди колонията да се умножи и да стане неуправляема. Когато една от естествените ограничения за надзор по-долу се употребява рано и дейно, растенията могат да се възстановят от листни въшки и да продължат да имат продуктивни добиви.

Листните въшки обичат да се подслоняват от долната страна на листата и да се крият надълбоко в центровете на растения като маруля и броколи, тъй че имайте навика да проверявате постоянно растенията си, изключително в интервали на нов напредък.

1. Избягвайте несъразмерното наторяване на вашите растения.

Говорейки за нов напредък, листните въшки са привлечени от вкусни, нежни млади издънки, тъй че един от ключовете за поддържане на техния брой под надзор е да се избегне несъразмерното наторяване на вашите растения. Вместо да нанасяте тор едновременно, подхранвайте растенията си с по-малки количества хранителни субстанции през целия сезон

2. Дръжте растенията си добре напоени.
 Ефективни предписания от моята баба против листни въшки Ефективни предписания от моята баба против листни въшки
Листните въшки са постоянно срещан и твърдоглав проблем. Ако не предприемете нещо в точния момент, прекомерно евентуално е да загубите растенията си. Сигурен...

Растенията са по-беззащитни по време на горещи и сухи условия, защото не са в положение да създават химикалите, от които се нуждаят, с цел да отхвърлен вредителите.

Сушата също може да увеличи качеството на сока на растенията и да го направи по-привлекателен за листните въшки.

Известно е, че растенията с мощни аромати държат листните въшки и други вредители надалеч по натурален път и всичко, което би трябвало да извършите, е да ги отглеждате в двора си.

Особено доста листните въшки ненавиждат мощния мирис на невен и коча трева, тъй че те са чудесни съпътстващи растения за скъпи култури, които се пробвате да отбраните.

Билките, които считаме за прелестно ароматни, като копър, копър, кориандър, лук и мента, също имат миризми, които възпират листните въшки.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР