Усвояването на full-screen дизайн тенденцията води до все по-големи дисплеи

...
Усвояването на full-screen дизайн тенденцията води до все по-големи дисплеи
Коментари Харесай

Историята зад дизайна на Huawei Mate 10 lite

Усвояването на full-screen дизайн наклонността води до все по-големи екрани на смарт телефоните и става доста по-трудно да ги разграничаваме един от различен. Но даже с сходните хрумвания за дизайна на формата, същинските разлики идват от материала, който се употребява и детайлите като цвят, извивки, комбинация, които дават напълно друго чувство на един смарт телефон.

Неотдавна Huawei показа Mate 10 lite. Постигането на баланс сред цена и качество на рентабилно устройство като Mate 10 lite е същинско предизвикателство за производителите на смарт телефони. Huawei обаче откри съвършеното решение. Mate 10 lite е напълно съразмерен, има блестящ и здрав корпус. Изключителният му дизайн го отличава от останалите смарт телефони.

Божествената хубост на симетрията

Перфектните пропорции и симетричните форми са значим детайл за хубостта както в природата, по този начин и в изисканите творби на създателите.Mate 10 lite е безсърдечен в устрема си към симетричност, а цялостният дизайн придава приятелско чувство и комфорт. В задната част на устройството, светкавицата, двойната камера, датчикът за пръстов отпечатък и USB изходът, са подравнени на една и съща ос. Четирите отвесни кръгови съставния елемент в горната част на гърба излъчват чувство за ред. В предната част двете камери вдясно са позиционирани симетрично към отворите за меката светлина и датчика вляво. Горната и долната антена също са симетрични между тях. Цялостното оформление придава минималистичен и грациозен тип.

Зад видимо семплата хармония на симетрията има доста компликации и старания. Всъщност, симетрията и осите доста способстват за предизвикването на дизайна. За да се реализира този извънреден образен резултат, дизайнерите постоянно би трябвало да прибягват до многочислени настройки, в това число потреблението на по-малки съставни елементи и смяна на метода, по който са подредени.

Извит корпус с нежни очертания

Красотата на симетрията е присъща част от чувствителността, която въплъщава нашата научна и логическа страна; извитите краища, формите и отразяването на светлината притеглят сетивата, което демонстрира прочувствената ни страна. Mate 10 lite изоставя обичайния непоколебим и сериозен външен образ и употребява естествения и флуиден тип, който му придава артистичност, като това постоянно е първото усещане на хората за продукта. Изпипаният, грациозен тип е резултат от груповата просветеност и досетливост на дизайнерския екип на Huawei. Дизайнът на Mate 10 lite следва философията за прочувствена връзка с потребителите и се стреми да демонстрира по-плавни очертания, гальовен досег и цветове, които провокират човешките сетива.

Извитите краища на 5,9-инчовия екран и плавните очертания на ръбовете на Mate 10 lite му придават безукорен повсеместен тип. С краищата на екрана, корпуса на телефона, бутона за зареждане, копчето за мощ на звука, външната рамка на камерите и датчика за пръстови отпечатъци, кръговете и закръглените правоъгълници във всеки финален подробност, телефонът предлага чувство за непосредственост, рационализиране и естетика.

Заоблените ъгли на гърба не са просто приятни за гледане, а носят улеснение, когато държим телефона в ръка. Mate 10 lite няма мощно закривен тил, а вместо това просто са употребявани елегантно извити странични рамки на основата на плосък тил, което обезпечава удобен и сигурен захват.



Изискана направа и оптимално потребление на материалите

При проектирането на новия смарт телефон, вниманието към детайлите и изборът на материали отразяват философията на дизайнерския екип на Huawei, която слага потребностите на потребителите като приоритет.

Изборът на материали при Mate 10 lite е напълно съгласуван с естетиката на продукта, издръжливостта на съставените елементи, разнообразната повърхнина при обработка и цялостната текстура и чувство. За да реализира салдото сред цена, тип и надеждност, смарт телефонът има структура от неръждаема железна рамка и алуминиево-магнезиева сплав, която е лека, мощна и може да бъде модифицирана за постигането на разнообразни резултати при сформиране на тялото. За създаване на материала се ползват комплицирани полиращи процеси за реализиране на най-хубавия образен резултат. Полирането се състои от голям брой комплицирани процеси, при които една дребна неточност може да унищожи всички положени старания. В последна сметка Mate 10 lite минава оттатък границата сред технологията и изкуството, създавайки прелестен железен искра, което го слага на едно равнище с най-високия клас устройства на пазара във връзка с външния тип и качество на материалите.

Уникалното чувство на Mate 10 lite е резултат както от леко извития дизайн, по този начин и от изключителната техника при обработка на материалите. Huawei ползва пясъкоструйна обработка върху алуминиево-магнезиевата повърхнина с извънредно тънък пясък, с цел да реализира мощно железно чувство без безчувственост на металната тоналност.

Като международен водач в промишлеността на смарт телефоните, Huawei има доста по-дълга и разнообразна продуктова линия спрямо други производители. Създава разнородни дизайни, които да дават отговор на условията на другите пазарни сегменти. Въпреки това, има неповторим и пореден език на дизайна, който се разкрива в дизайнерски детайли, като да вземем за пример датчика за пръстов отпечатък и виртуалните клавиши. С този дизайнерски език, Huawei трансформира продуктовите концепции в знаци, обогатявайки информираността и разбирането на потребителите за марката.

Спокойно можем да кажем, че Huawei е освен водач на голям брой софтуерни революции в промишлеността, само че и значим фактор за живота на хората с проницателното си наблюдаване за потребителите и неповторимата си дизайнерска философия. Дизайнът на Mate 10 lite свързва технологията и изкуството, като открива напълно нови стандарти за естетиката на смарт телефоните и основава чудесна визия за бъдещето на технологиите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР