Устройствата на Apple несъмнено разполагат с едни от най-добрите дисплеи

...
Устройствата на Apple несъмнено разполагат с едни от най-добрите дисплеи
Коментари Харесай

Следващата иновация при дисплеите на Apple може да е микроскопична



Устройствата на Apple безспорно разполагат с едни от най-хубавите екрани на планетата, само че съгласно нова информация, на хоризонта може да се задава огромна промяна… Всъщност, механически, смяна ще е дребна.

Според Bloomberg Apple създава MicroLED екрани за свои бъдещи умни часовници и смарт телефони. Очаква се с тях първо ще бъдат оборудвани Apple Watch устройствата, а по-късно – iPhone. Дотогава обаче евентуално ще минат няколко години.

Прочетете още: Изтекоха изображения на предстоящ на ниска цена iPhone X

Защо това е от голяма важност: Почти всички артикули на Apple разполагат с екрани и процесори. Компанията управлява производството на своите чипове от серията А и точно по тази причина iPhone-ите оферират толкоз висока продуктивност. Собствените екрани обаче ще са евентуално даже още по значими. В момента компанията поставя огромни старания за калибриране на екраните на Samsung, LG, Japan Display (съвместно дружество на Sony, Toshiba и Hitachi) и други за своите устройства. Чрез MicroLED компанията ще може да стартира да иновира в тази област както по повод качеството на облика, по този начин по повод физическите им индикатори. Не на последно място това би могло да понижи индустриалните разноски.

В публикацията написа Apple разполага с “тайна индустриална база покрай седалището си в Калифорния” за произвеждане на MicroLED екрани. Според наличната информация първичните компликации съвсем са поставили точка на плана.

Източникът на Bloomberg оповестява, че прототипите към този момент са посочили доста по-висока бляскавост, по отношение на актуалните OLED екрани на Apple Watch. Освен това е налице и опция за по-фин надзор на самостоятелните цветове. Най-големият прогрес може да пристигна от метода на тяхното потребление, който може да докара до по-тънки устройства и разширена линия от носими артикули.

Докато OLED екраните са относително публикувани, MicroLED технологията към момента е напълно млада, като към момента съвсем няма артикули, основани на нея. Това я прави рискова. Наред с евентуалните индустриални компликации Apple би трябвало да в положение да си обезпечава десетки милиони съставни елементи годишно.

Според информация в интернет компанията е лимитирала потреблението на OLED единствено в iPhone X поради цената на тези екрани. Тя обаче възнамерява да употребява технологията в свои бъдещи артикули. Според клюки тази есен би трябвало да бъдат показани два модела, с диагонали 6,5 и 5,8-инча.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР