Устремилият се към титлата в Ла Лига тим на Барселона

...
Устремилият се към титлата в Ла Лига тим на Барселона
Коментари Харесай

Защитата на Барселона блести с рекорд, но това не е гаранция за титла

Устремилият се към купата в Ла Лига отбор на Барселона се радва на рекордно сполучлива игра в отбрана на този стадий от сезона. След 22 изиграни мача тимът на Чави Ернандес е позволил единствено 7 гола, като в 17 пъти сме били очевидци на “суха мрежа ”. 

Досега след 22 кръга минимум попадения бяха допускали още веднъж каталунците (сезон 1986/87 г.), Депортиво Ла Коруня (1993/94 г.) и Атлетико Мадрид (2017/18 г.) - и в трите случая по 9.

Рекордът за минимум позволени попадения за цялата акция от 38 мача за състезание се държи от Атлетико Мадрид (2015/16) и Ла Коруня (1993/94) - по 18.

Интересното обаче е, че в нито един от тези случаи въпросният отбор с върхово достижение не победи след това с купата. Сега Барса има късмет да поправи това, защото се радва на 8 точки задатъка пред Реал Мадрид. До края остават 16 кръга.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР