успя да замени втория пилот по време на тестов полет

...
успя да замени втория пилот по време на тестов полет
Коментари Харесай

Робот замести втория пилот при полет на американски разузнавателен самолет

успя да размени втория водач по време на тестов полет на разследващия аероплан U-2 Dragon Lady. Както се отбелязва в изказване, оповестено в сряда от американските военновъздушни сили, изкуственият разсъдък е употребен за първи път в тази роля на борда на американски боен аероплан, съобщи ТАСС.

Самият полет, който Военновъздушни сили нарекоха " крайъгълен камък " и " голям скок в развиването на националната защита в цифровата епоха ", беше сбъднат във вторник. „ На 15 декември за първи път използваха изкуствен интелект като член на полетния екипаж на борда на боен аероплан “, се споделя в изказването на Военновъздушни сили.

Алгоритъмът за изкуствен интелект, прочут като ARTUµ, е създаден от учените на Военновъздушни сили на Съединени американски щати. В изказването се отбелязва, че системата за изкуствен интелект е " подготвена да извършва избрани задания по време на полет, които другояче би извършил вторият водач. " По този метод, по време на тестовия полет, логаритъмът ARTUµ „ отговарял за потреблението на съоръжение за разкриване и тактическа навигационна система “. Самолетът изпълнявал разследваща задача по време на симулиран ракетен удар. Основната отговорност на ARTUµ беше да открие противников пускови установки, се изяснява в документа.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР