Успешно приключи реализирането на проект Ремонт и реконструкция на дворно

...
Успешно приключи реализирането на проект Ремонт и реконструкция на дворно
Коментари Харесай

В Пещера приключи проект „Ремонт и реконструкция на дворно пространство на ДГ „Сокола“

Успешно завърши реализирането на план „ Ремонт и реорганизация на дворно пространство на ДГ „ Сокола “.

Финансирането е обезпечено от Проект „ Красива България “ на Министерството на труда и обществената политика и е на стойност 195 398, 16 лева

Демонтирани са част от оборудванията, които бяха негодни за приложимост и рискови. Премахната е напълно настилката от бетонови плочи. Положена е ударопоглъщаща цветна настилка и са инсталирани нови уреди за по-безопасно потребление на дворното пространство от децата на територията на детската градина. В западната част на парцела е построена покрита сцена за външни действия, като театрални представления навън, наставнически срещи навън и други. Освежени са пейките и са сложени нови пясъчници.

Ремонтирани и боядисани са оградите, ограничаващи парцела на детската градина. Засадени са нови растителни типове, които не са рискови за здравето на децата. Тревната настилка е напълно актуализирана. Обектът е изпълнен според Наредба № 1 за изискванията и реда за устройството и сигурността на площадките за игра.

Тук бяха Йордан Младенов- кмет на Община Пещера, неговите заместници, Галя Стоянова-секретар на Община Пещера, представители на компанията реализатор, родители на малчуганите, поданици на града. След празничен водосвет за здраве отслужен от отец Димитър чиновник в храм „ Св. Петка “, децата бяха поздравени от Йордан Младенов.

“ Скъпи деца, учители, чиновници в детското заведение, почитаеми родители и близки на най-малките поданици на Пещера. Позвалете ми да пожелая на подрастващото потомство здраве, благополучие и безоблачно детство. Горд съм, че извършвам още едно свое предизборно обещание- децата ни да порастват и да се възпитават в естетически издържана, съвременна и европейска среда. Те са наша грижа и ние ще поставяме всички старания детството им да бъде безоблачно и усмивки да красят лицата им “, сподели Младенов.

Своята и на родителите признателност сервира Мариана Велкова- шеф на ДГ „ Сокола “. Тя акцентира, че е чест за нея и екипът й да работят и се грижат за децата в нови, подредени и изпълнени съгласно евроизискванията образователни пространства.

Кратка стратегия бе изпълнена от възпитаниците на детската градина. А усмивките и звънкия смях останаха запаметени в фотоси за спомен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР