Успехите на децата в училище не зависят само от наследените

...
Успехите на децата в училище не зависят само от наследените
Коментари Харесай

Успехите на децата в училище зависят от гените на родителите

Успехите на децата в учебно заведение не зависят единствено от наследените от родителите им гени, само че и от заобикалящата ги среда, демонстрира проучване на английски учени, представено от изданието “МедикалЕкспрес ”.

Анализите на експерти от лондонския Юнивърсити колидж удостоверяват, че директно наследените качества способстват за достиженията в областта на образованието, само че фамилният образец и среда са също толкоз значими. 

Гените на родителите, които не са наследени от децата, също са значими и могат да имат въздействие върху това какъв брой добре се оправят потомците им в учебно заведение и отвън него.

Децата наподобяват на родителите си поради природата (гените, които наследяват) и поради възпитанието и грижите, които те им дават (средата, в която растат). Влиянието им се преплита.

Майките и бащите предават половината от гените си на децата. Въпреки че другата половина не се предава, те въздействат върху характера и ползите на наследниците. Например, родителите с по-висока генетична податливост към учене демонстрират огромен интерес към действия като четенето, а това основава такава податливост и у тяхното поколение.

Изследователите проучват 12 изследвания, направени в разнообразни страни и ползват способ, наименуван полигенна оценка , с цел да проследят въздействието на милиони генетични вариации върху просветителните достижения при близо 40 хиляди двойки родители и деца.

Експертите откриват, че възпитанието стои в основата на най-малко половината от триумфите в учебно заведение на потомството .

“Това се дължи главно на образованието на родителите и на въздействието, която оказва околната среда ”, споделя лекар Жан-Батист Пенжо, който управлява проучването.

Данните демонстрират какъв брой комплицирана е връзката сред гените и околната среда. Въпреки че нашето проучване употребява генетични способи, то дава безапелационни доказателства, че без значение от генетиката, външните условия имат огромно значение, когато приказваме за обучение ”, добавя той.

 

Източник: Дарик 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР