Успехът на Световната купа по шахмат обедини цяла България. Именно

...
Успехът на Световната купа по шахмат обедини цяла България. Именно
Коментари Харесай

Министър Илиев ще отличи и даде парична награда на Нургюл Салимова

„ Успехът на Световната купа по шахмат сплоти цяла България. Именно това е и главната роля на спорта. Искрено имам вяра, че с надарени млади състезатели като Вас българският шахмат още веднъж ще бъде на международния връх в близкото бъдеще “.

С тези думи министърът на младежта и спорта се обръща в приветствен адрес към Нургюл Салимова. Министърът изрича най-искрени поздравления към българката, която доближи до финала на Световната купа по шахмат в Баку, Азербайджан. Илиев е безапелационен, че достижението ѝ утвърждава престижа на родния шахмат и издига престижа на България.

„ Страната ни е една от дребното в света, която в историята на този спорт има настоящи първенци и при мъжете, и при дамите. Младите ни гении като Вас би трябвало да бъдат стимулирани за огромните триумфи, тъй като Вие сте бъдещето на българския спорт “, показва министърът в поздравлението си. 

Илиев отбелязва, че единствено за няколко дни Салимова прикова погледите на всички българи и сигурно е стимулирала хиляди деца да стартират да играят шахмат. Това достижение е извънредно и министърът на младежта и спорта се ангажира то да бъде премирано. За издигането на престижа на България ще отличи и даде парична премия на Нургюл Салимова, както и при сходни върхови достижения на други наши спортисти в бъдеще.

Екипът на Министерството на младежта и спорта застава твърдо зад българските спортисти и ще продължи да работи интензивно за обезпечаването на най-хубавите условия за подготвителен и спортен развой. е безапелационен, че разногласия сред федерациите не могат да стоят на пътя на спортните достижения и че всички млади гении би трябвало да бъдат подтиквани, с цел да не престават да реализират триумфи и популяризират България. В този подтекст към този момент бяха направени промени в Наредба №5 на ММС, които за първи път вкарват премиране на младите спортисти от първа възрастова група преди мъже и дами. Те ще могат да получават еднократни парични награди за призово класиране на международни и европейски шампионати по олимпийски дисциплини и категории. Към момента сходни финансови тласъци не се предвиждаха.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР