Успехът на руската ваксина срещу коронавирус поставя интересна дилема за

...
Успехът на руската ваксина срещу коронавирус поставя интересна дилема за
Коментари Харесай

Daily Telegraph: Успехът на Sputnik V поставя дилема пред Запада за сътрудничество с Русия

Успехът на съветската ваксина против ковид слага забавна алтернатива за водачите на европейските страни - дали би трябвало да си сътрудничат с, като комбинират имунизациите си с съветското лекарство или не, написа английският.

Изданието обръща внимание на обстоятелството, че никой от английските чиновници не е коментирал обявата в здравното списание, което популяризира резултатите от третата фаза на клинично изпитване на съветска ваксина на 2 февруари.

Доказано е, че съветската ваксина Sputnik V е една от най-безопасните и ефикасни в света. Ефективността на лекарството е 91,6%, измежду имунизираните доброволци над 60 години - 91,8%. Антитела против ковид след имунизация със Sputnik V са открити при 98% от имунизираните доброволци.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Мексиканският здравен регулатор утвърди съветската коронавирусна...

Както се показва в публикацията, представителят на английския министър председател Борис Джонсън, в отговор на искане да разяснява обявата в The Lancet, споделя, че учените би трябвало да вършат това, без да прибавят нищо друго. В същото време, както отбелязва вестникът, по-рано английските чиновници нееднократно обществено показаха поддръжка за имунизациите на американската компания Pfizer и нейния немски сътрудник BioNTech, лекарството на и университета в Оксфорд, имунизацията на американската компания Moderna, оповестява ТАСС.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Руският фонд за директни вложения (РФДИ) кандидатства за регистрация в Европейския съюз на ваксина...

Daily Telegraph счита, че актуалната тактика на Джонсън е да приказва за триумфа на програмата за имунизация във Англия, която към този момент е достигнала до над 10 милиона души. Изданието обаче написа, че тази тактика ще завърши, когато цялото възрастно население на страната ще бъде имунизирано. И тогава, се споделя в публикацията, ще възникне въпросът дали да си сътрудничим с Русия по този въпрос. Позицията, която английският министър председател и други западни водачи ще заемат във връзка с Sputnik V, ще значи дали ще има забележителна смяна в връзките на Русия със Запада и по време на самата пандемия, или не, заключава Daily Telegraph.

На 1 декември 2020 година Руския фонд за директни вложения, Център Гамалея, британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca и съветската компания R-Pharm подписаха съглашение за създаване и използване на стратегия за клинично изпитване за.

В сряда ръководителят на Руския фонд за директни вложения Кирил Дмитриев съобщи в изявление за Sky News, че резултатите от взаимните клинични изпитвания на композиция от съветско лекарство с имунизацията AstraZeneca ще бъдат получени до март или април.

Дмитриев добави, че в границите на взаимни опити ще бъде изследвана успеваемостта на комбинираната ваксина против нови варианти ковид.

По-рано Дмитриев съобщи, че клиничните изпитвания на комбинацията Sputnik V с имунизацията AstraZeneca ще стартират идната седмица в Азербайджан и Обединените арабски емирства, а по-късно и в Саудитска Арабия.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР