Успехът на Русия в преодоляването на санкциите ще накара Запада

...
Успехът на Русия в преодоляването на санкциите ще накара Запада
Коментари Харесай

“Путин беше прав”. Кога Западът ще престане да помага на Украйна

Успехът на Русия в превъзмогването на глобите ще накара Запада да понижи помощта за Украйна. Това настояват задгранични анализатори, отбелязвайки, че Москва резервира самодейността освен във военните дейности, само че и в стопанската система. За това за какво се трансформира разказът на Съединени американски щати и Европейски Съюз в руско-украинската борба - в материала.

Преговорите са надалеч

Авторите на публикацията в “Политико”, чиновници на авторитетния мозъчен концерн Институт за проучване на войната и мира “Залцман” считат за невъзможни мирните договаряния сред Москва и Киев в близко бъдеще.

Причините съгласно изданието са няколко. На първо място, президентът Владимир Зеленски разчита на продължение на доставките на оръжие. „ Няма признаци, че кранът на американската военна помощ, оценена на повече от 9 милиарда $, ще бъде спрян “, споделят анализатори.

Освен това, съгласно изследвания измежду украинското население, повече от половината от интервюираните не са подготвени за компромис. Това значи, че Зеленски, даже в името на политическото оцеляване, няма да влезе в разговор.

Говорейки за Русия, създателите акцентират, че упованията на Запада, че глобите ще попречат на осъществяването на дилемите на специфичната интервенция, не се оправдаха. Руската страна показва явни триумфи във военните дейности, до момента в който икономическите ограничавания вредят повече на страните от Европейски Съюз: „ Европейците към този момент са изправени пред висока инфлация и растящи цени на силата, а намаляването на доставките на природен газ от Русия принуждава Германия, икономическия център на Европа, да одобри изключителни ограничения, с цел да не свърши газът до зимата “.

Въпреки че западните наказания навредиха на съветската стопанска система, ясно е, че Русия беше по-добре готова от Европейския съюз за тях.

Енергийните наказания не работят “

Статията в “Политико”, обява, която не може да се уличи в поддръжка към Русия, е единствено част от очертаващата се наклонност Западът да премисли украинския проблем. В същото време американският “Блумбърг” разгласява публикация с извънредно ясна теза: „ Антируските енергийни наказания не работят “.

Още през март и април западните политици бяха оптимисти в прогнозите си и се надяваха ОПЕК, водена от Саудитска Арабия и ОАЕ, да се откаже от съюза с Русия, напомня изданието.

Случи се обаче противоположното. И това е освен пазарен, само че и политически триумф за Москва: „ Въпреки визитата на президента на Съединени американски щати Джо Байдън в Рияд, Путин резервира въздействие в границите на съюза ОПЕК+. Малко след напускането на американския водач от Саудитска Арабия, съветският вицепремиер, отговарящ за връзките с картела, Александър Новак отлетя за кралството. Няколко дни по-късно ОПЕК+ разгласи леко нарастване на добива на нефт, което продължава да оказва напън върху международните енергийни пазари.

Такава обстановка значи, че Москва може да си разреши да се откаже от доходи от доставки на природен газ за Европа, печелейки от продажбата на нефт. През юли производството му в Русия съвсем се върна на равнището от началото на годината - приблизително до 10,8 милиона барела дневно. „ Това не е скок: юли беше третият следващ месец на възобновяване на производството на нефт “, признава “Блумбърг”.Нефтът отива в Азия, основно в Индия, само че също и в Турция и страните от Близкия изток.

Междувременно членовете на Европейски Съюз се приготвят за сурова зима, като покачват сметките за семействата, все по-разочаровани от инфлацията и други стопански проблеми. „ Цените във Англия евентуално ще скочат със 75 %, до момента в който в Германия някои комунални компании към този момент предизвестиха за нарастване от над 100 % “, предвижда американското издание.

Помощта за Киев може да бъде понижена

Отбелязвайки триумфа на Кремъл в енергийната конкуренция, задграничните анализатори са съгласни и с нещо друго: Западът ще би трябвало да избира сред потребностите на личните си жители и ползите на украинците.

„ Путин има вяра, че поддръжката на Запада за Украйна в последна сметка ще намалее, защото икономическата „ невъзвращаемост “ за Съединени американски щати и Европейски Съюз ще бъде по-голяма — и в това той може да е прав “, акцентират създателите на “Политико”.

„ Комбинацията от студено време, внезапно нарастване на търсенето на електрическа енергия и внезапно повишаване на цените в края на годината може да подкопае поддръжката на Запада за Украйна ", повтаря “Блумбърг”. “За това е по-важно за тях да избегнат енергиен недостиг за избирателите”, добавя изданието.

Прогнозите на специалистите за намаляване на поддръжката за Украйна към този момент се потвърдиха. През септември Киев би трябвало да изплати дълг от 900 милиона евро - от това ще зависи ориста на идващите траншове. Германия по-специално даде да се разбере, че до момента в който украинците не изпълнят отговорностите си по заема, ще забавят новите пакети от помощ.

Не си коства да се отпускаме

От Украйна се чака освен да заплаща отговорностите си, само че и да реализира осезателен триумф " на място ". Междувременно Киев няма с какво да се похвали, което кара западната общност да промени тона си. " Ситуацията за въоръжените сили на Украйна става все по-сложна и няма ясни победи от украинска страна ", отбелязва политическият анализатор Сергей Михеев. " Оттук и промени в настроенията. Разбира се, това ще въздействие върху експертното и публичното мнение”, добавя той.

Не може обаче да се чака кратковременен резултат от сходно въздействие, счита Михеев: „ Не бива да очаквате в този момент Съединени американски щати или Европейският съюз фрапантно да трансформират политиката си. Не бива да мислите, че те ще се разплачат, признаят, че имат малко пари и по тази причина е належащо да се вършат взаимни отстъпки с Москва. Западът има доста повече залози в тази игра, в сравнение с цената на газа или неотложните потребности на населението”, добавя специалистът.

В резултат на това, от една страна, ще пораства недоволството от неефективните дейности на Киев и отрицателните последствия от глобите. От друга страна, това не значи, че Москва би трябвало да се концентрира върху тези процеси, по-добре е да работи както до момента, заключава политологът.

Водещият специалист на Руския институт за стратегически проучвания Олег Неменски показва сходна позиция. Според него рецензиите към санкционната политика на Запада в Съединени американски щати и Европа ще продължат, само че единствено на равнище съпротива и анализатори, а не на тези, в чиито ръце е същинската власт.

" Проблемът е, че западните водачи се управляват не от логиката, а от идеологическите съображения, от желанието да запазят контрола над света. Въпреки че те в действителност към този момент нямат ресурсите за това, те не могат да изоставят плана си ", изяснява специалистът.

За нова политика на груповия Запад в руско-украинското направление не е належащо да се приказва съществено, най-малко до промяната на американските и европейските водачи.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР