Усмихнато и видимо доволни излязоха от общата среща представителите на

...
Усмихнато и видимо доволни излязоха от общата среща представителите на
Коментари Харесай

ИТН и ДБ: Намерихме общи посоки


Усмихнато и очевидно удовлетворени излязоха от общата среща представителите на „ ИТН “ и „ Демократична България “. От Има Такъв Народ започнаха през днешния ден диалози за сформиране на кабинет, първата срека бе с десницата.

ИТН " и " Демократична България " имат споделени съществени политически направления, оповестиха ръководителите на парламентарните групи на двете обединения - Тошко Йорданов и Христо Иванов.

И двамата подчертаха, че Движение за права и свободи е по-добре да не взе участие в формула на властта. Още повече, че сходно изискване към този момент сложиха от Демократична България и от „ Изправи се.бг. Ние идваме “.

Срещата сред Има Такъв Народ и Демократична България продължи повече от час. Йорданов и Иванов бяха безапелационни, че имат общи цели и близки разбирания по политиките, свързани с тях. Става въпрос за дълбока правосъдна промяна, премахването на профилираните съдилища и прокуратура, промяна в прокуратурата, промяна на членовете на Висшия събеден съвет.

Общо е и мнението, че би трябвало да се работи по Плана за възобновяване и резистентност.

Конкретни имена на министър председател и министри в предстоящ кабинет не са обсъждани на срещата.

Важни са политиките, министрите ще са реализатори, сподели Тошко Йорданов.

Христо Иванов добави, че когато пристигна време за гласоподаване в Народното събрание, ще се преценя всичко дружно – и препоръчаните имена, и декларираните политики, поетите задължения.

Според него решението за диалог с Движение за права и свободи е на " ИТН ", а " Демократична България " резервират запасите си. Ние желаеме, в случай че има държавно управление, за което ние даваме поддръжка, то да постави старания оптимално да се отдалечи от Движение за права и свободи. Как то ще се случи е въпрос на визия на мандатоносителя, сподели Иванов.

Тошко Йорданов сподели от своя страна, че поканата към Движение за права и свободи не трябва да се приема като търсене на коалиция.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР