Услугите на личен банкер можем да използваме, притежавайки повече от

...
Услугите на личен банкер можем да използваме, притежавайки повече от
Коментари Харесай

С 50 бона в сметката ставаме баровци, начисляват ни личен банкер

Услугите на персонален банкер можем да използваме, притежавайки повече от 50 000 лева, написа „ Монитор “.

Това става посредством депозит на същата сума, който се изисква от някои от банките у нас. Наред с това, към клиентите на финансовите институции има и редица други условия, против които потребителят получава преимущества при обслужването си.

Персоналното обслужване в банките е услуга, която се предлага от трезорите за клиенти с по-големи финансови благоприятни условия.

Основният аршин преди години, с цел да си кадърен за сходна услуга, бе равнището на кредитна експозиция или общата сума на заемите, които даден клиент е теглил.

Днес нещата стоят малко по-различно и банките се интересуват повече не от парите, които са ни дали, а тези, с които разполагаме. Затова и едно от условията е депозит в размер от над 50 бона.

Друго изискване, с цел да отговаряме на условията и да можем да се включим в програмата, е месечната ни заплата да е сред 2500 - 3000 лв..

В подмяна с изключение на личен банкер потребителите получават предпочитано обслужване и банкови артикули със специфични условия. Например Първа капиталова банка (ПИБ) предлага услугата в две стратегии.

С тях можем гратис да открием разплащателна сметка в левове, за която няма месечна такса за поддръжка, да правим транзакции, които да се обработват предпочитано, да получаваме преференциални условия по кредитни и дебитни карти от висок клас по желание. ПИБ оферират и безвъзмезден софтуерен токен за активиране за интернет банкиране.

„ Всяка банка си има таргет клиенти и харесва хора с добра кредитна дарба и заделени средства “, разяснява финансовият съветник Николай Устамитев.

По думите му няма общо условие на Българската национална банка (БНБ) за това какво би трябвало да съставлява един подобен пакет за персонално банкиране, по тази причина и всяка институция има свои условия.

Някои държат на оптимален застрахователен приход, други на спестени пари в депозит или разплащателна сметка. Срещу това получаваме персонален банкер и 24/7 обслужване от него.

„ Това ненапълно е маркетинг – в случай че звъннете на банкера си в 11 вечерта, то той няма какво да направи, с изключение на да ви успокои и да ви каже, че на идващия ден ще свършите работа “, сподели Устамитев.

Той посочи, че сходни услуги са положителни за тези, които желаят да теглят заем, защото лимитите са по-високи и процесът е по-лесен.

Експертът обаче посочи, че сходни услуги са присъщи за по-големите банки и е хубаво клиентът да реши до каква степен в действителност му трябват.

Депозитите на семействата в България са над 9,5 милиона, като в тях се пазят повече от 53 милиарда лева, сочат данни на Българска народна банка за края на септември 2019 година

Към 30 септември депозитите на семействата са 9 570 815 на стойност 53 886 760 000 лева От тях 53 663 78 броя са депозити в левове до 1000 лева на стойност 831 096 000 лева, 384 848 броя са в евро на стойност 69 065 000 лева

Депозитите в друга валута са 149 947 броя за 26 933 000 лева Броят на депозитите за над 50 000 лева в български левове е 110 938, като те пазят 1 597 173 000 лева Тези в евро са 71 918 за 8 722 891 000 лева, а в друга валута - 15 359 броя за 1 945 346 000 лева

Цъкаме онлайн в банката по 10 пъти месечно

Потребителите цъкат на телефона по 10 пъти всеки месец, с цел да употребяват мобилно банкиране, демонстрира изследване на една от огромните банки у нас.

Една трета от клиентите й към този момент са дейни и употребяват предлаганата услуга постоянно, а по отношение на година по-рано има растеж от 40% в техния брой.

Най-често потребителите са младежи на възраст сред 26-35 години, които през цифрови канали заплащат ипотеки, наеми, битови сметки и лизинги. Услугите, от които най-вече се интересуват, са ипотечен и стоков заем, лизинг и благоприятни условия за икономисване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР