Условията за започване на преговори за Северна Македония са ясни,

...
Условията за започване на преговори за Северна Македония са ясни,
Коментари Харесай

Испания: Условията на България към РСМ са ясни и трябва да се изпълнят

Условията за започване на договаряния за Северна Македония са ясни, това е известно на всички ни. Това съобщи за БГНЕС посланикът на Испания у нас Алехандро Поланко, чиято страна от 1 юли ръководи Съвета на Европейски Съюз.

Той акцентира, че добрите връзки с България също са доста значими.

Относно апелите на част от македонския политически хайлайф изискванията в преговорната рамка за присъединение към Европейски Съюз да бъдат изменени, Поланко уточни, че по този въпрос в РСМ има два значими детайла.

" На първо място, има разговор сред РСМ и Европейската комисия. По време на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз и първите месеци на чешкото председателство беше основано предложение, което беше признато и то стои на масата ", напомни дипломатът.

Той означи, че въпреки това има паралелни диалози сред Северна Македония и България. Поланко изрази вяра всички условия да бъдат изпълнени и този въпрос да отиде във допустимо най-хубава посока.

Посланикът съобщи, че потребността от осъществяване на изискванията за договаряния е добре известна.

" Ясно е, че би трябвало, от една страна, тези условия да бъдат изпълнени - това е известно на всички ни. Също по този начин положителни връзки сред двете страни и близостта сред тях могат да оказват помощ доста за възстановяване на опциите за развиване на този въпрос ", посочи той.

По отношение на визията на Испания в идния интервал на председателството на Съвета на Европейски Съюз, Поланко означи, че всички четири предпочитани линии са извънредно значими, само че може би най-много общественият аспект, чиято цел е " да приближи блокът по-близо до хората и да се съобрази с техните потребности ".

Той уточни, че реиндустриализацията е част от концепцията за необятна стратегическа автономност на Европейския съюз. По негови думи в последните месеци Европейски Съюз е имал проблем да отговори на потребностите на хората в разнообразни области - както в стратегическата и отбранителна политика, по този начин и в социално-икономически връзки, като опазване на здравето, храна, цени на силата.

Трябва да развием ново тактика, с цел да сме сигурни, че няма взаимозависимост на Европа от други пазари в някои области, акцентира посланикът и добави, че това може да бъде реализирано посредством два механизма.

" На първо място - реиндустриализацията, с цел да произвеждаме неща тук, в Европа, които са нужни за нас. Също по този начин да подобрим нашите търговски връзки, тъй че да имаме разнообразни благоприятни условия във взаимоотношението с други пазари. Трябва да създадем добра тактика и да вземаме решения, за да не бъдем подвластни ", заключи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР