Усложнена остава ситуацията в община Габрово към този момент. Основните

...
Усложнена остава ситуацията в община Габрово към този момент. Основните
Коментари Харесай

Актуална зимна обстановка в Габровско: Усложнена остава ситуацията в общината

Усложнена остава обстановката в община Габрово към този миг. Основните пътни артерии са проходими при зимни условия, почистени и опесъчени, оповестиха от Общината.

Затруднения има по второстепенните улици , където е вкарана и тежка техника за разтрошаване на формирания лед тук-там. Допълнително се усложнява и почистването поради спрелите коли по пътните платна.

Почистват се регионите на автобусните спирки. Усилия се насочват и към ръзчистване пътищата към дребните обитаеми места . Екипи на почистващата компания и пожарна сигурност работят на " Люляците ".

Автобусите извършват градските линии, само че са вероятни закъснения. По график се извършват линиите Севлиево, София, Велико Търново. Нормален при зимни условия е и достъпът до лечебните и здравните заведения. Пет екипа на Оперативна програма " Благоустрояване " не престават отстраняването на паднали клони и дървета на пътните платна.

Пътят към Узана остава затворен и екипи на Областно пътно ръководство ще продължат да работят по почистването му. Проходът " Шипка " е отворен за придвижване при зимни условия.

Обстановката с обитаемоте места без ток остава без смяна като се изключи кметствата Жълтеш, Торбалъжи, Ясени, Борики, Източник, Драганчета, Малини, Стефановци, както и кварталите " Пройновци " и " Гпадище ", електрозахранването е възобновено.

Всички спешни екипи на електроразпределителното сдружение работят по повредите на територията на общината , обледяването и вятърът затрудняват работата им.

27 ноември е разгласен за неучебен ден за учебните заведения в Общината и за детските градини в селата Яворец, Поповци и Враниловци. Учебните занятия в детските градини и ясли в града ще се организират при вземане предвид с усложнената зимна конюнктура.

Безплатно е паркирането във всички зони за платено паркиране в града за деня.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР