Ускорена процедура тръгва за продажбата на Нова Броудкастинг груп –

...
Ускорена процедура тръгва за продажбата на Нова Броудкастинг груп –
Коментари Харесай

Домусчиеви искат да се отърват от Нова телевизия възможно най-бързо, потвърди КЗК

Ускорена процедура потегля за продажбата на " Нова Броудкастинг груп " – това излиза наяве за готвената договорка, според оповестеното публично произвеждане в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Съгласно обявлението, процедурата ще е по член 82 от Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК). Това значи, че оценката на договорката се прави при ускорено изследване.

Задълбочено изследване дали договорката няма да наруши Закон за защита на конкуренцията се прави единствено в случай че при ускореното изследване „ комисията откри, че концентрацията поражда съществени подозрения, че вследствие на реализирането и ще се сътвори или ускори съществуващо господстващо състояние и ефикасната конкуренция на съответния пазар ще бъде доста възпрепятствана”. С други думи, дали няма да се стигне до монопол

Ако трета страна има информация, че става въпрос за неправилна договорка, тя може да сезира Комисия за защита на конкуренцията в седемдневен период! Интересен факт е, че Комисия за защита на конкуренцията няма да ревизира вероятно такова изказване с инспекция на място, а посредством други начини:

- условие на информация и материални, писмени, цифрови и електронни доказателства, без значение от носителя, на който са съхранени;

- устни или писмени обяснения;

- осъществяване на експертизи от външни експерти;

- условие на информация или подпомагане от други национални органи по конкуренцията на страните - членки на Европейския съюз, както и от Европейската комисия.

Перлата в медийната корона на " Нова Броудкастинг груп " е Нова телевизия. Групата има още всички телевизионни канали с марка " Диема ", както и " Нетинфо " т.е. електронната поща " АБВ ", Vbox7.com, Vesti.bg, DarikNews.bg, Sinoptik.bg, Edna.bg, Gong.bg. Групата е притежател и на още 3 малките екрани и 4 радиостанции. Към портфолиото си, групата добави Канал 3, който става " Нова нюз " от 4 януари, The Voice TV, Magic TV и радиата Витоша, Веселина, The Voice и Magic FM. На печатния пазар " Нова Броудкастинг груп ", посредством издателската група AtticaEVA, държи начин на живот и бизнес списанията Forbes, Esquire, EVA, Grazia, OK, JOY и Playboy. Групата има и 51% в уеб страницата за групово извършване на покупки Grabo.bg, също толкоз и в Trendo.bg.

Припомняме, че " Юнайтед груп " реализира сделка да закупи българския телекомуникационен оператор " Виваком " (Vivacom). А предстоящата облага от договорката за Кирил и Георги Домусчиеви ще наближи 100 млн. евро съгласно неофициална информация.

Още:
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР