уският президент Владимир Путин е казал на италианския премиер Джузепе

...
уският президент Владимир Путин е казал на италианския премиер Джузепе
Коментари Харесай

Конте: Путин ме увери, че Русия ще разследва случая с Навални

уският президент Владимир Путин е споделил на италианския министър председател Джузепе Конте, че ще сътвори комисия за следствие на случая с Алексей Навални. Това съобщи Конте в изявление за в. "Фолио ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

"Президентът Путин ме увери (в скорошен разговор), че Русия има намерение да обясни какво е станало, и ми сподели, че ще сътвори проверяваща комисия и че е подготвен да сътрудничи с немските управляващи ", съобщи италианският министър председател.

"Сътрудничеството е най-хубавият метод да не се разреши това трагично събитие да се отрази отрицателно на връзките сред Европейски Съюз и Русия ", сподели Конте.

Критикът на Кремъл е лекуван в берлинската болница "Шарите ", откакто му прилоша по време на вътрешен полет в Русия предишния месец. Германия споделя, че съветският опозиционер е бил токсичен, и желае от Русия пояснения за станалото, само че тя отхвърля да е забъркана по какъвто и да било метод.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Навални се възвръща от отравянето

с нервнопаралитичното вещество "Новичок " и към този момент е кадърен още веднъж да приказва, заяви сп. "Шпигел ".

Списанието заяви, че полицейската защита на болничното заведение е била засилена, защото се чака Навални да има повече гости с подобряването на положението му.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР