Усилията за преструктуриране на дълга на енергийната компания на Пуерто

...
Усилията за преструктуриране на дълга на енергийната компания на Пуерто
Коментари Харесай

Пуерто Рико се опитва да спаси от фалит електрическата си компания

Усилията за преструктуриране на дълга на енергийната компания на Пуерто Рико, възлизащ на към 9 милиарда $ , попаднаха на нова спънка в четвъртък след многочислените несполучливи опити за преустановяване на нейния банкрут, разяснява АП.

Длъжностните лица трябваше да показват ново предложение за понижаване на дълга на Електрическата енергийна компания - най-големият дълг на която и да е държавна организация - до четвъртък, само че посредническият екип, който следи договарянията сред облигационерите и държавното управление на Пуерто Рико , изиска удължение на периода с една седмица.

Федералният арбитър Лаура Тейлър-Суейн, която следи делото, утвърди настояването за удължение, като съобщи, че то е рационално и належащо.

Решаването на казуса с дълга на енергийната компания се смята за основно за икономическото развиване на Пуерто Рико, защото територията на Съединени американски щати продължава да е затънала в бездънен стопански спад, а вложителите не престават да са изплашени от финансовата неустановеност и хроничните спирания на електрозахранването, за които частично е отговорна остарялата инфраструктура, произлизаща от десетилетия на занемаряване и неприятно ръководство.
 Съединени американски щати затварят емблематичната обсерватория Аресибо в Пуерто Рико
Съединени американски щати затварят емблематичната обсерватория Аресибо в Пуерто Рико

По-рано този месец е зародил проблем и с различен кабел

По-рано тази година Пуерто Рико излезе от най-големия общински банкрут в историята на Съединени американски щати, откакто през 2015 година разгласи, че не е в положение да изплати обществения си дълг в размер на над 70 милиарда $ в резултат на десетилетия корупция, неприятно ръководство и тежки заеми. Сега енергийната компания на острова е единствената останала държавна организация, която към момента не е преструктурирала дълга си.

Мнозина на острова се притесняват, че продължаващите сложни договаряния могат да доведат до още едно нарастване на така и така скъпите сметки за ток, с цел да се финансират заплащанията към кредиторите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР