Усилията на световните брандове за устойчиво развитие продължават да стават

...
Усилията на световните брандове за устойчиво развитие продължават да стават
Коментари Харесай

Как Adidas продължава да използва... пластмаса

Усилията на международните марки за стабилно развиване не престават да стават по-големи и по-регулярни. Това надлежно води и до по-големи резултати, най-малко по този начин се надяваме.

Миналата година adidas даде старт на световното придвижване Run For The Oceans , което сплоти съвсем един милион бегачи от целия свят и събра 1 милион $ за дългогодишния си сътрудник Parley. Събраните средства са помогнали за образованието на 100 000 младежи и техните фамилии, които живеят в крайбрежни райони, мощно наранени от замърсяването с пластмаса (част от програмата Parley Ocean School). По мотив на партньорството бяха основани и 5 милиона чифта от рециклирана пластмаса от океаните. Тази година упоритостите на спортния бранд са производството да доближи до 11 милиона.



Това не е всичко – задачата е да се усилят и даренията от Run For The Oceans и във връзка Световния ден на океаните, който е на 8 юни. За всеки километър, избяган до 16 юни, adidas ще подарява по 1 $ на стратегиите на Parley Ocean School, които да бъдат ориентирани за идната фаза на развиване и за старта на платформата за млади деятели на Parley. Целта е да се притегли вниманието на още повече младежи и да се предизвика дълготрайна смяна в държанието им. Платформата ще разполага с цифрова стратегия, която ще даде достъп на учениците до умения, разнообразни принадлежности и познания, нужни за.

Чрез партньорството си adidas и Parley съумяват да попречват голямо количество пластмаса да доближи до океаните и по този метод оказва помощ на общностите в крайбрежните райони. Спортната марка употребява Ocean Plastic® в спортното си облекло, а като част от Run For The Oceans показва и Alphabounce+ Parley – нова сбирка артикули, като амбициозно се цели до 2024 година да употребява само рециклиран полиестер за всичките си артикули.



“Кризата със замърсяването с пластмаса, с която се сблъскваме, се развива с сериозни темпове. Нужно е да осъзнаем, че имаме всекидневно въздействие с пластмасата, която използваме и хвърляме.

Всяка минута еквивалентът на един камион за отпадък с пластмаса се изхвърля в океаните и до 2050 година ще се сблъскаме с действителна обстановка, в която в морето ще има повече пластмаса, в сравнение с риба.

Запознати сме с цифрите и познаваме казуса. Затова в този момент би трябвало да действаме, и общите старания на adidas и Parley оказват помощ за разпространяването на информацията за рецесията, пред която са изправени океаните ни. Стремим се да взимаме по-внимателно и да обмисляме по какъв начин те въздействат на бъдещето, освен на нашата промишленост, само че и на планетата ни “, споделя Алберно Манганели, общоприет управител на adidas Running.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР