Усилията на Франция да води борба с тероризма и да

...
Усилията на Франция да води борба с тероризма и да
Коментари Харесай

Френските съдилища са претоварени от стотици дела за тероризъм


Усилията на Франция да води битка с тероризма и да осуети бъдещи офанзиви на своя територия основават подобен размер от работа за проверяващите органи и съдилищата, че ще е нужно да се назначат още хора, обявиха източници от съда и разузнаването, представени от Ройтерс.

Предупреждението пристигна в миг, когато президентът Еманюел Макрон се пробва да ограничи държавните разноски, като в същото време се старае това да не се отрази на сигурността.

Натоварването на съдилищата, които гледат свързани с тероризъм каузи, е повишено десетократно през последните пет години по публични данни, с внезапно нарастване от 2014 година, когато последователи на " Ислямска страна " приканиха съответно за набези против французи.

През последните три години при атентати във Франция са убити над 240 души, включително 130 от въодушевени от ИД нападатели и атентатори-самоубийци в Париж през ноември 2015 година

Към 9 октомври т.г. са стартирани 621 каузи, от които 452 са предварителни инспекции или задействани следствия на хипотетична радикална ислямистка активност, обявиха представители на правосъдната система.

От 2012 година е подсилен броят на антитерористичните следователи в парижката прокуратура, само че те към момента са единствено 14. Отделно броят на съдиите и съдия-следователите, които работят по битката с тероризма е повишен на 11 души от 7-8, като още един ще стартира работа следващата година.

" Не сме достигнали точката на изкривяване, само че въпросът в този момент е какъв брой дълго нещата могат да продължат по този начин ", съобщи Паскал Гастино, началник на Френското съдружие на съдия-следователите.

В предишното присъдите по каузи за тероризъм бяха към 10 години затвор. Сега доста от хората, които финансират, вербуват за или членуват в терористични организации или се завръщат от войните в Ирак и Сирия, може да получат 20 години затвор.

Сега обаче по-тежките присъди в множеството каузи изискват правосъден развой от правосъден колектив - мудна процедура, която в допълнение усилва броя на незавършените каузи.

" За случаи от 2016 година ще има правосъден развой не по-рано от 2018-2019 година ", съобщи неназован арбитър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР