Усилено почистват деретата, които са държавна собственост на територията на

...
Усилено почистват деретата, които са държавна собственост на територията на
Коментари Харесай

Затворници почистват опасните дерета в Камено

Усилено почистват деретата, които са държавна благосъстоятелност на територията на община Камено. Осигурена е провoдимостта в най-критичните сектори, отстранени са паднали дървета, шубраци и битови боклуци. По думите на кмета на село Тръстиково Иванка Драгова, даже хора на 90 години, не помнят в миналото да е правено сходно разчистване.
Селото беше едно от потърпевшите при бедствените наводнения през 2017 година, когато водната буря взе човешки жертви и нанесе материални вреди.

Почистването на деретата в региона стартира благодарение на лица лишени от независимост. Оказа се обаче, че е нужна и тежка техника. Областният шеф Вълчо Чолаков получи нужното подпомагане от страна на Главна дирекция пожарна сигурност и отбрана на популацията, с цел да усили успеваемостта на почистването. Негова инспекция откри, че към този момент са проводими 200 метра от Татарски дол в село Ливада, 600 метра от дерето на село Полски Извор в посока село Черни връх, сега тежката техника работи върху дерето в село Тръстиково.
С лека техника и човешка мощ единствено на територията на община Камено са почистени близо 6000 кв.м. Тя обаче се оказва незадоволително ефикасна. Тежки машини са нужни и за друга сериозна точка, секторът от река Средецка, в региона на село Дебелт.

Междувременно Министерският съвет отпусна 61 808 лв. за обезпечаване проводимостта на сектори от речното легло на река Русокастренска в южния и севeрния завършек на село Русокастро. Тече процедура по правене на план, след коетто ще бъде предоставено и самото разчистване. 4 309 140 059 милиона лв. са отпуснати по фонд „ Солидарност” за общините Камено и Бургас, наранени от бедственото наводняване през 2017 година. Средствата са за възобновяване на разноските, които общинските администрации са направили за премахване на вредите, нанесени от наводнението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР