Урсула фон дер Лайен: Днес ЕК дава зелена светлина на плана на България

...
Днес Европейската комисия дава зелена светлина на плана за възстановяване
Коментари Харесай

Днес Европейската комисия дава зелена светлина на плана за възстановяване и развитие на България. Това е изключителен план, заяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен по време на съвместна пресконференция в Министерски съвет с премиера Кирил Петков, предаде репортер на БГНЕС.

Планът за възстановяване е работещ, иновативен и наистина ще финансира промяната в България, заяви в началото на изказването си премиерът Кирил Петков, след което даде думата на председателя на ЕК.

Почти 60% от плана подкрепя зеления преход. Това е важно и добре дошло, защото имаме нужда България да бъде заедно с нас по пътя към климатична неутралност, заяви фон дер Лайен.

По думите ѝ българският план отговаря на много сериозни изисквания и условия. Той съчетава реформи и справяне със структурните предизвикателства.

Подкрепата към най-уязвите също е много важна тема, отбеляза фон дер Лайен и подчерта широките антикорупционни мерки.

Очаква ни много работа и ЕК винаги ще ви подкрепя, бе категорична председателят на Комисията, която определи българският план като един от най-амбициозните, одобряван от ЕК що се отнася до зеления пакт.

Фон дер Лайен изказа благодарността си към правителството и българския народ за оказаната подкрепа към бягащите от войната украинци.

Важно е да мобилизираме всички усилия, за да помогнем на бежанците и всички, които са разселени, заяви още председателят на ЕК.

Искаме целият свят да даде обещание за солидарност към украинските бежанци. Това ще стане на онлайн събитие в събота с канадския премиер Джъстин Трюдо, обяви Урсула фон дер Лайен, след което връчи официално оценката на ЕК за Плана за възстановяване и развитие на премиера Кирил Петков. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР