Ураганният вятър отнесе покриви във Враца. Жителите на врачанския квартал

...
Ураганният вятър отнесе покриви във Враца. Жителите на врачанския квартал
Коментари Харесай

Вятърът във Враца се усещал като земетресение

Ураганният вятър отнесе покриви във Враца. Жителите на врачанския квартал " Кулата " са усетили ураганната стихия като земетресение, изясни пред bTV жена, чиято къща е останала без покрив.

Жената се е обадила няколко пъти на щерка си. Усетила е вятърът като земетресение. Впоследствие и електроснабдяването е прекъснало.

 Екипи ревизират вредите от вятъра във Враца
Екипи ревизират вредите от вятъра във Враца

Населени места в пазарджишко останаха без ток

" Толкова ужасно беше, че нямам думи " , описа тя. След като дамата се успокойла, се обадила на щерка си,за да й изясни, че покрива на къщата към този момент се намира в градината на постройката.

Кметът на Враца Калин Каменов се надява и донори да оказват помощ на потърпевшите от ураганната стихия. " Със лични средства започваме мероприятия ", изясни Каменов за къщите, в които има и дребни деца.

Каменов вижда некачественото строителство като причина за провалите. Според него ремонтите и градежите на покривите са правени с некачествени материали. " Някой от тях са летвички дъски и са играели ролята на платна ", посочи той.

Припомняеме, ураганен вятър със скорост над 160 км/ час нанесе десетки вреди във Враца . През нощта поривите напразно доближиха до 164 км/ час. Сигналите подадени от жителите най-вече били за скъсани жици по ел. мрежата и прекършени ел. стълбове.

Кметът Каменов осведоми в обществената мрежа Фейсбук, че във Врачанско спирания на тока е имало в кв. Кулата, кв. Бистрец, с. Косталево, с. Челопек, с. Лиляче , както и в разнообразни елементи на регионалния град.

Подадени сигнали постъпиха и за паднали дървета, керемиди, климатици, антени. Най-сериозните вреди на бурята вяятърът нанесе в кв. Кулата, където 4 къщи безусловно са без покриви.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР