Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева заяви,

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева заяви,
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева отново насочва вниманието си към глобалните предизвикателства

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева съобщи, че още веднъж ще насочи вниманието си към сериозните световни провокации.

Тя сподели това в изявление за Ройтерс, откакто изпълнителният съвет на Фонда изрази цялостното си доверие в лидерските ѝ качества и откри за голословни изказванията, че като основен изпълнителен шеф в Световната банка тя е била забъркана в манипулиране на данни за отчета " Да правиш бизнес " (Doing Business) от 2018 година.

" Имаме да се борим с тежки проблеми и имаме потребност институцията да заеме твърда позиция в работа на членовете си ", сподели Георгиева.

Тя уточни, че възнамерява да се срещне със чиновниците на МВФ идния понеделник, след първата седмица от годишните срещи на Фонда и Световната банка.

Ръководителката на МВФ акцентира опасенията си, че задълбочаващото се разминаване сред икономическото показване на развитите и разрастващите се стопански системи може да заплаши международното възобновяване от пандемията.

Запитана дали доверието в МВФ е потърпевшо от сагата към отчета, Георгиева отговори, че хипотетичното манипулиране на данни е обвързвано с съответен артикул на Световната банка - класацията " Да правиш бизнес " (Doing Business), към която и в предишното са отправяни рецензии. Тя сподели, че " има безусловно цялостно доверие " в достоверността на данните на МВФ.

" Мисля, че ще бъдем съдени по работата ни като цяло ", означи тя, допълвайки, че отговорът, получен за оповестения през вчерашния ден отчет " Световни стопански вероятности " и уговорките ѝ към организации на гражданското общество и представители на държавните управления отразяват обстоятелството, че се резервира " мощната, изграждана с десетилетия основа на доверието " в МВФ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР