Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева даде първо

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева даде първо
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева отново насочва вниманието си към глобалните предизвикателства

Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева даде първо изявление след решението на организацията да я остави на поста, който заема сега.

Пред Ройтерс тя съобщи, че е фокусирана напълно върху сериозните световните провокации.

„ Имаме тежки проблеми, с които се борим, и имаме потребност институцията да заеме твърда позиция в работа на членовете си “, разяснява тя.

През последния месец името й бе забъркано в скандал с операция на данни в интерес на Китай. Правната адвокатска фирма WilmerHale упрекна Георгиева, че по време на работата й в Световната банка е оказвала напън върху чиновници на организацията да подобрят класирането на Китай в годишния отчет „ Правене на бизнес “.

Георгиева, която стана първият шеф на МВФ от разрастваща се страна,  отхвърли обвиняванията и съумя да резервира поста си, откакто управителният съвет на организацията удостовери при започване на седмицата, че й има цялостно доверие и че показаната доказателства против нея не са показали изрично, че е изиграла някаква „ несъответствуваща роля “ при правенето на класацията.

На въпрос дали сагата е навредила на МВФ, Георгиева отговори, че въпроса с данните от отчета „ Правене на бизнес “ на Световната банка няма общо с Международния валутен фонд. Тя съобщи, че има „ цялостно доверие “ в достовереността на данните и прочуванията на МВФ.

Георгиева съобщи, че възнамерява да се срещне със чиновници на МВФ идния понеделник, след първата седмица от годишните срещи на МВФ и Световната банка, и да се концентрира върху провокациите, пред които е изправена международната стопанска система. „ Чакам го с неспокойствие “, добави тя.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР