Управляващите в Португалия социалисти печелят парламентарните избори с повече гласове

...
Управляващите в Португалия социалисти печелят парламентарните избори с повече гласове
Коментари Харесай

Управлявщите социалисти спечелиха изборите, но не и мнозинство

Управляващите в Португалия социалисти печелят парламентарните избори с повече гласове спрямо вота преди 4 години, само че те не им доближават за болшинство в Народното събрание. Това сочат екзит пол данните след края на изборния ден.

Сега главният въпрос е с кого ще избере да ръководи в коалиция министър председателят Антониу Коща. Отговорът може да е явен след дни или след седмици.

Четири допитвания до към този момент дали своят вот гласоподаватели дават на социалистите резултати в необятните рамки сред 33.3% и 40% от гласовете. Опозиционните социалдемократи (PSD) са с 24.2-31%.

Не се чака договарянията след изборите да са комплицирани и продължителни като в прилежаща Испания, където над 5 месеца след изборите още няма политическа договорка и страната се насочва към нов избор през ноември.

През 2015 година в Португалия за по-малко от 2 месеца Коща, чиято партия зае второ място по резултат, изненадващо контракти съюз с две евроскептични партии - Ляв блок и комунистите. Сега не е ясно коя или кои партии могат да наклонят везните за ръководството.

Икономиката на страната пораства по-бързо от междинното движение на Европейски Съюз с помощта на увеличението на износа и взрива на туризма - предходната година тук са пристигнали повече посетители, в сравнение с е популацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР