Управляващите се събраха на Коалиционен съвет тази вечер. Основните теми

...
Управляващите се събраха на Коалиционен съвет тази вечер. Основните теми
Коментари Харесай

Коалиционният съвет заседава: Сред темите са бюджетът и РСМ

Управляващите се събраха на Коалиционен съвет довечера. Основните тематики - актуализацията на бюджета и Плана за възобновяване и резистентност.

Резултатите от съвета ще излязат най-вероятно на следващия ден. Това което се знае досега е, че са обсъждани няколко тематики, в това число и позицията за Северна Македония, най-малко по думите на Владислав Панев от " Демократична България " на влизане.

Също по този начин ще бъдат водени диалози и за новата дерогация, която България получи във връзка с вноса на петрола. От " Демократична България " и Има Такъв Народ не чакат да има разногласия най-малко във връзка с измененията в държавния бюджет, свързани с увеличението на пенсиите и антикризисните ограничения.



Доколкото разбрахме, днешната среща ще е на тематика Планът за възобновяване и резистентност, защото с цел да тръгнат средствата от Европейския съюз, разбрахме, че Народното събрание до края на годината би трябвало да осъществя редица законопроекти като юридическа гаранция за тези средства. Така че може би довечера диалогът ще е по-скоро експертен, съобщи Станислав Балабанов, Има Такъв Народ.

Следващата седмица би трябвало да бъде импортиран в Народното събрание обновеният бюджет, това е работа на Министерския съвет, уповавам се да съумеят доколкото антикризисните ограничения са съгласувани сред съдружните сътрудници още преди няколко седмици, ние ги обявихме тъй че не виждам проблем в това, съобщи Владислав Панев, Демократична България.



Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР