Управляващите са положили началото на напълно нов правен режим по

...
Управляващите са положили началото на напълно нов правен режим по
Коментари Харесай

Кирилов: Опростените дългове на религиите ще се върнат в бюджета

Управляващите са положили началото на изцяло нов юридически режим по субсидиране на религиите, а опростените осигуровки ще се върнат в държавния бюджет, съобщи ръководителят на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов пред БНР.
Според него направеното не е опрощаване, а търсене на метод за преустановяване на задължението , с цел да се изплати дотацията и да се заплащат заплати и осигуровки на свещенослужителите.
„ Свещенослужителите до момента изобщо не са били обезпечавани - това заслужено ли е? … По тази линия в осигурителния фонд на процедура ще постъпват от този миг нататък осигуровки и осигурителни заплащания най-малко за 2-3 хиляди свещенослужители. Крайният резултат за бюджета, за осигурителните фондове ще бъде мощно позитивен “, споделя депутатът.
Основната цел е да се реализира самостоятелност на финансирането на обособените религии, с цел да се избегне взаимозависимост от непознати страни .
Кирилов не е участвал на КСНС при президента, където е обсъждан законът и не знае дали там е разисквана допустима данъчна прошка на вероизповеданията.
„ Смятам, че е имало обща воля на политическите обединения и президента да се стигне до позитивно решение с оглед независимостта на вероизповеданията в България “, уточни ръководителят на парламентарната правна комисия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР