Управляващите повториха срамния сценарий от 3 март, когато всички планирани

...
Управляващите повториха срамния сценарий от 3 март, когато всички планирани
Коментари Харесай

Радев на Шипка: С Конституционните ромени опитват да скрият корупцията, чекмеджетата, рекета и др.

Управляващите повториха срамния сюжет от 3 март, когато всички планувани празнувания и в столицата, и в страната бяха позволени и се организираха, а задачата беше президентът да не се качи на Шипка и да не приказва. Това съобщи Румен Радев през днешния ден в отговор на журналистически въпрос. Президентът е на връх Шипка във връзка отбелязването на 143 години от Шипченската епопея. 

Ако беше толкоз загрижена за здравето на хората, властта нямаше да организира своето всеобщо партийно скупчване преди няколко седмици, добави президентът.  „ Честванията на Шипка са вековна традиция. Тук се ражда свободна България “, посочи Румен Радев. „ Всеки български жител има право да изрази своята свободна воля и да уважи този празник “, беше безапелационен той.

Румен Радев още веднъж акцентира, че пътят към конституционни промени минава през незабавната оставка на държавното управление и основния прокурор, саморазпускане на Народното събрание и предварителни избори. Предложенията за промени в главния закон целят само печелене на време и бетониране на статуквото, разяснява той.

„ Мафията се пробва да вкара България в ням коловоз. Опитва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията, рекета зад необразованите брътвежи за нова Конституция “, уточни още президентът. По думите му днешният парламент към този момент е изгубил легитимност и достолепие.

Помолен да разяснява плана за нова Конституция на ръководещите Румен Радев прикани да не се попада в клопката на премиера. „ Всичко това е за да има спор, да се печели време. Целта е и персоналното избавление на министър-председателя за сметка на обществото “, безапелационен беше президентът. По негови думи диспути за конституционни промени би трябвало да се проведат, само че след подаването на оставки.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР