Управляващите обвиниха ДПС и БСП за провала на днешното пленарно

...
Управляващите обвиниха ДПС и БСП за провала на днешното пленарно
Коментари Харесай

Опозицията прилага подли номера, според Дариткова

Управляващите упрекнаха Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия за неуспеха на днешното пленарно съвещание. Парламентът не събра кворум, откакто при третия опит в залата се записаха 120 народни представители.

"Консолидираната съпротива в лицето на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи провали днешното пленарно съвещание. Действията на опозицията са същите както и преди европейските избори. Заявлението им, че ще бъдат градивни и ще трансформират маниера си и държанието си, се оказа неистина ", разяснява в коридорите на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова. Тя беше безапелационна, че идната седмица ще се оправят с кворума и препоръчаните промени в Изборния кодекс за анулация на машинното гласоподаване ще бъдат прегледани.

"Надявам се, че сътрудниците ще осъзнаят, че е по-добре да се борим с причини в дебата, вместо с подли номера, които не дават отговор на претенциите им за виновни политически партии ", добави Дариткова. Тя си обяснявала това държание на опозицията с "липса на въображение ".

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов съобщи, че анулацията на машинното гласоподаване ще бъде гласувана в зала. "Естествено, че ще мине. Искам да напомня, че през цялото време НФСБ сме се декларирали изрично срещу машинно гласоподаване, защото това е най-елементарната форма за манипулиране на избори ", уточни той.

Симеонов означи, че не предлага на опозицията да влиза в същия режим и същата серпантина на проваляне, в които бяха влезнали предходните няколко месеца. "Видяхте, че това не се отразява здравословно ", акцентира някогашният вицепремиер. Според него и Българска социалистическа партия, и Движение за права и свободи имат своите подмолни сделки.

"Всеки си се бори за позиции в държавната администрация и всеки театрално го играе контра на рационалните оферти. Това ще бъде за тяхна сметка, по тази причина споделям, че няма да им се размине този път ", сподели още Симеонов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР