„Управляващата партия нито разбира, нито уважава работата на Групата за

...
„Управляващата партия нито разбира, нито уважава работата на Групата за
Коментари Харесай

Европейските социалисти и демократи подкрепиха протестиращите


„ Управляващата партия нито схваща, нито почита работата на Групата за наблюдаване на демокрацията в Екологичен потенциал “, съобщи водачът на СиД Ираче Гарсия

Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент застанаха зад настояванията на протестиращите българи в публично известие. „ Социалистите и демократите в Европейския парламент наблюдават развиването на политическата рецесия в България с огромна паника. Членовете на Екологичен потенциал от СиД показват своята взаимност с протестиращите и настояването им за почтени избори и поддържането на правилата на правовата страна. Поради това Групата на СиД ще предложи пленарен спор в Парламента “, гласи известието.

Лидерът на СиД Ираче Гарсия изрази паника от протичащото се в България. „ Гражданите са изгубили доверие в държавното управление и в основни институции на страната. Непропорционалната приложимост на принуждение против протестиращи жители няма да докара до нараснало доверие към ръководещата коалиция, а по-скоро до противоположното “, счита тя.

Според Гарсия е неприемливо сходни неща да се случват в страна-членка на Европейски Съюз. „ Управляващата партия нито схваща, нито почита работата на Групата за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права в Европейския парламент, която предходната седмица концентрира своето внимание върху последните развития в България. Това се трансформира в огромен проблем, който следва да адресираме на пленарна сесия - за богатството на българските жители “.

Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал Петър Витанов акцентира че „ проблемите, свързани с правната система и битката против корупцията, които са обект на наблюдаване от Европейски Съюз, както и неналичието на медийна независимост и медиен плурализъм, не могат да бъдат позволени нито посредством принуждение, нито посредством опитите на държавното управление да избяга от отговорност “.

Витанов разкритикува Европейската национална партия, към чиято група принадлежи ГЕРБ, за неналичието на съответна реакция: „ На незачитането на правовата страна беше отговорено с оглушителна тишина. Време е ЕНП да вкара ред в личния си двор и да отговори на следващото неприемливо нарушаване на свободите на европейските жители от член на тяхното политическо семейство “, счита евродепутатът.

Следващата седмица следва ново разискване на обстановката в България в Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европейския парламент. Темата за върховенството на закона в подтекста на събитията от страната още веднъж ще излезе на дневен ред.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР