Управлението за контрол над хранителните продукти и лекарствата не подкрепи

...
Управлението за контрол над хранителните продукти и лекарствата не подкрепи
Коментари Харесай

Американският регулаторен орган не подкрепи промяната в дозите на ваксините

Управлението за надзор над питателните артикули и медикаментите не поддържа смяната в дозите на имунизациите против COVID-19 и съобщи, че е "преждевременно " самите дози и интервалите за слагането им да бъдат поправени, оповестиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Подобни промени не са подкрепени от научни данни, обявиха от Управлението и подчертаха, че това може да навреди на публичното здраве, съобщи Българска телеграфна агенция.

От регулаторния орган подчертаха, че наблюдават деликатно полемиките и известията за понижаване на дозите, в някои случаи даже на половина, за увеличение на интервала сред тях или потреблението на два препарата за един човек за да бъдат ваксинирани повече хора.

Макар и разглеждането на тези въпроси да е основателно, "предлагането на промени в позволените от Управлението дози или имунизационни графици е прибързано и не се основава солидно на налични данни ", написа в изказването. "Без съществуването на данни в поддръжка на такива промени в потреблението на имунизациите, сътворяваме важен риск да сложим публичното здраве в риск ".

Компаниите "Пфайзер " и Бионтех ", както и "Модерна " получиха утвърждение претендент имунизациите им да бъдат употребявани в ексклузивен режим. Наличните данни са за потребление на избраните дози от препаратите през посоченото в спецификациите време, подсетиха от Управлението.

"За имунизацията на "Пфайзер " - "Бионтех "интервалът е 21 дни сред първата и втората доза. За имунизацията на "Модерна " той е 28 дни ".

Британското държавно управление предходната седмица съобщи, че би могло по изключение хората да получат втора доза от сходна ваксина при липса на наличност, а и планува по-дълъг интервал за слагане на втората доза - до 12 седмици, като се базира на непубликувани данни за имунизацията на "Астра Зенека ". В никое от тестванията на известните пробни ваксини обаче не е очакван подобен интервал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР