Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ се събира днес

...
Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ се събира днес
Коментари Харесай

ФЕД взема решение за американската икономика след първите ваксинации за COVID-19

Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати се събира през днешния ден и на следващия ден, с цел да очертае в края на съвещанието си прогнозите на американската стопанска система. Това става броени дни след първите имунизации против COVID-19 в Съединени американски щати и може да окаже въздействие на пазара за облигации, с цел да се избегне покачване на лихвите в дълготрайна вероятност, съобщи AFP.

Днес и на следващия ден, на последното си съвещание за 2020 година, УФР евентуално ще направи обещаваното към този момент няколко пъти - да поддържа стопанската система, която среща съществени усложнения.

Динамиката на стопанската система се забавя, а случаите на COVID-19 се усилват и съгласно нас определящите паричната политика ще подсилят моста, който крепи стопанската система до момента, до момента в който имунизациите бъдат предоставени на необятен кръг от хора, разяснява Кети Бостянчик от Oxford Economics.

Доставянето на имунизациите в реалност дава опция са се види светлина в края на тунела, само че ще бъдат нужни месеци, с цел да дочакаме груповата имунизация, а в това време зимата се обрисува тежка.

Случаите на COVID-19 доближиха в Съединени американски щати невиждани нива, а нужната финансова помощ, с цел да се даде опция на семействата и фирмите да останат над водата, се бави, тъй като избраниците в Конгреса не могат да се спогодят.

Бостиянчик чака УФР да продължи изкупуването на държавни облигации, с цел да се окаже по-голяма парична поддръжка.

В реалност, когато банката държи по-дълго тези облигации, по този начин могат да се запазят ниски лихвите. Това е спомагателна акция, която също така разрешава да се работи през по-продължителен интервал, в сравнение с с понижаването на лихвите. То бе приложено от УФР незабавно през март, когато пандемията се популяризира в страната.

Тогава централната банка на Съединени американски щати намали лихвите в диапазона от 0 до 0,25 на 100 и съобщи, че ще ги остави на тези нива колкото е належащо, а без подозрение това ще трае години наред.

Тези лихви дефинират цената на заемите, които отпускат комерсиалните банки на своите клиенти, с цел да бъде подкрепено потреблението.

Основната цел на УФР съгласно мен ще бъде да се увери, че пазарите са наясно, че то не желае пазарът на облигации да подвига лихвите в дълготрайна вероятност, разяснява пред Агенция Франс Прес и Дейвид Уесъл, икономист от Брукингския институт.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР