Управлението на Бойко Борисов беше успешно. В Европа категорично се

...
Управлението на Бойко Борисов беше успешно. В Европа категорично се
Коментари Харесай

Германски евродепутат отсече: Управлението на Бойко Борисов беше успешно

Управлението на Бойко Борисов беше сполучливо. В Европа изрично се регистрира, че последните 12 година, в които ГЕРБ е отпред на страната, са сполучливи за България и са реализирани доста неща. Това съобщи в Сандански евродепутатът от Германия Свен Симон – представител в комисията по Международна търговия в Европейския парламент, който посети района по покана на регионалния координатор на ГЕРБ-Багоевград и евродепутат Андрей Новаков. Заедно с него в Сандански бяха, с изключение на Андрей Новаков, и претендентът за депутат на ГЕРБ-СДС Стоян Стоев, оповестиха от персцентъра на партията.

„ От европейска позиция и двустранна позиция България-Германия
е добре да имате устойчиво държавно управление, към най-силната партия която завоюва изборите. Надявам се ГЕРБ да завоюва тези избори и в случай че разбирам вярно социологията, ще има потребност от коалиция, партиите би трябвало да си приказват и да сформират такова държавно управление към ГЕРБ”, акцентира Свен Симон. По думите му в този момент чувството в страната е за неустойчивост и ще е добре този развой на серпантина от избори да свърши, като се премине към по-стабилно ръководство с коалиция към най-голямата партия.

В Сандански Свен Симон посети едно от най-модерните предприятия в района, където се създава алуминиева и PVC дограма, които са 100% за експорт. Представителят на Екологичен потенциал бе впечатлен да види, че предприятието работи единствено с немски машини и дава отговор на най-високите европейски стандарти за качество. Той разяснява административните компликации, които притежателите срещат при износа на готовата продукция и се ангажира да търси решения, които могат да се приложат на равнище Европейски Съюз.

Български виновност от района на Сандански да бъдат показани в Брюксел. За това се ангажира евродепутатът от Германия след визитата му в една от винарските мазета в Санданския край. Гостът бе впечатлен от качеството на виновността и високите стандарти на производството му.

„ Един от значимите цели е да имаме районен етикет за генезис, тъй като нашите храни и виновност са отличителната линия, която може да ни показва пред света, дружно с неповторимата природа, античната история и минералната вода “, разяснява Стоян Стоев по време на срещата.

По време на обиколката бяха разисквани и опциите за приличане на повече вложения в района, откриване на нови работни места и подкрепяне на български компании да излязат на европейския пазар.

„ България и Сандански към този момент имат още един другар в Европейския парламент и аз съм сигурен, че дружно можем да създадем предпоставки повече от винарските мазета в района да осъществят сполучлив експорт. Качеството от дълго време сме го постигнали, в този момент би трябвало да работим, с цел да ни познават и търсят на европейския пазар. Цел, която производителите не могат да реализират сами, без помощ от страната “, акцентира още Стоян Стоев.



Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР