Управление на трафика в тунел Траянови врата, претегляне на автомобилите

...
Управление на трафика в тунел Траянови врата, претегляне на автомобилите
Коментари Харесай

Камери и сензори ще следят товара и скоростта на автомобилите по Тракия

Управление на трафика в тунел " Траянови врата ", претегляне на колите по автомагистрала " Тракия " в придвижване посредством датчици, камери за скоростта на придвижване, осведомителни табла, за указване на затворени сектори или такива в ремонт и със запушване – всичко това планува новата умна система за ръководство на трафика, която следва да проработи през 2019 година

Прогнозната й стойност е над 7.2 млн. лева без Данък добавена стойност, излиза наяве от обявлението на Агенция " Пътна инфраструктура ". Финансирането е обезпечено от оперативна стратегия " Транспорт " 2014 – 2020.

Целта на поръчката е да се увеличи сигурността на придвижване по автомагистралата.

Срокът за подаване на офертите е до 17:30 часа на 25 януари 2018 година Изпълнителят ще бъде определен посредством сложна оценка, в който водещият аршин е цената с 60% тежест, останалите са за техническите характерности на системата.

В момента на автомагистрала " Тракия " има общо 18 автоматизирани преброителни пункта, които бяха сложени през миналия програмен интервал през 2014 година От тях 12 са ситуирани върху съществуващи пътни надлези. Освен това има и 9 автоматизирани устройства за следене на метеорологичните условия, ситуирани на разнообразни места.

В рамките на новата поръчка би трябвало да бъде създадена и въведена в употреба умна транспортна система в обсега на автомагистрала " Тракия ", която да съдържа разнообразни хардуерни съставни елементи и централизиран програмен продукт за мониторинг, надзор и ръководство на трафика.

Тази система би трябвало да бъде интегрирана със съществуващите осведомителни системи за трафика в АПИ, " доколкото това е допустимо и използвано ", излиза наяве още от изискванията по търга. Сред дадените образци е и системата LIMA, която беше основана, с цел да бъде в помощ на водачите, само че не се оказа доста удачна и има редица забележки от страна на водачите.

Електронните осведомителни табели (Variable message signs – VMS), които ще бъдат инсталирани на разнообразни сектори от автомагистрала " Тракия ", би трябвало да бъдат с опция за далечен надзор в действително време.

Чрез камерите, които ще мерят междинната скорост на колите, би трябвало да има опция и за наблюдаване на трафика с цялото прилежащо съоръжение в избрани сектори.

В поръчката не е посочено къде да бъдат сложени камерите и датчиците за следеното на трафика. Предложенията ще би трябвало да се дадат от разработчика на системата.

Поръчката е на инженеринг – планиране и осъществяване. Проектирането на системата би трябвало да стане за четири месеца (120 дни), а монтирането на оборудванията за към година и половина (610 дни). Изрично е посочено, че крайният период за въвеждането на интелигентната система е 12 декември 2019 година

Изпълнителят е длъжен и да обезпечи гаранционното поддържане на системата в идващите пет години след монтирането й. През това време при положение на недостатъци, повреди или неточности в системата той ще би трябвало да ги в профил за своя сметка.

Освен това изпълнителят е длъжен да образова 10 чиновници от пътната организация до един месец след стартиране в употреба на системата. Обучението би трябвало да включва всички аспекти на употреба и техническа поддръжка на интелигентната системата. Всеки минал сполучливо образованието би трябвало да получи документ за работа с нея.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР