Управителят на БДЖ Любен Нанов е бил освободен от поста

...
Управителят на БДЖ Любен Нанов е бил освободен от поста
Коментари Харесай

Промяната започва: Уволниха шефа на БДЖ

Управителят на БДЖ Любен Нанов е бил освободен от поста си след изключително съвещание на съвета на шефовете на " Холдинг БДЖ " ЕАД. Събранието е свикано по разпореждане на министъра на превоза и известията Николай Събев. Мотивите за уволнението на шефа на БДЖ са свързани с неприятното ръководство на сдружението, което е в съществени финансови усложнения.

Открити са нарушавания в осъществяването на ремонтните стратегии на мотрисите и вагоните. Това в допълнение утежнява предоставяната услуга и не е в отбрана на публичния интерес, оповестяват от Министерството на превоза и известията.

Освобождаването на Нанов идва откакто по време на неговото ръководство държавната жп компания подписа няколко неизгодни контракта за ремонт. Служебният министър на превоза Христо Алексиев към този момент даде на прокуратурата договорите за ремонт на мотрисите Сименс Дезиро, както и ремонта на морално остарели вагони с фиктивна тръжна процедура в жп завода в Дряново на ненормално високи цени.



" Това дружество би трябвало да стартира да работи дейно. Трябва да бъде освободено от непотребните действия. Трябва да се създаде добра тактика за това по какъв начин БДЖ да се развива, да е дейно, да не дърпа непотребни пари и българите да стартират да употребяват услугите с по-голяма периодичност. Можем да увеличим приходите на " Пътнически транспорти " не като покачваме цените, а като увеличим количеството пасажери ", безапелационен е Николай Събев, представен от БНР.

Константин Азов ще бъде краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на " БДЖ-Пътнически транспорти ", до момента в който се организира конкурс за нов шеф. " През идната седмица ще разглася екипа си. В избора си на хора диря две качества - индивидът да е кадърен да прави промени и да има предпочитание да прави промени. Не ме интересува партийна принадлежност ", съобщи пред БНР транспортният министър.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:





Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР