Управителният съвет на Столичната лекарска колегия на БЛС се обърна

...
Управителният съвет на Столичната лекарска колегия на БЛС се обърна
Коментари Харесай

СЛК поиска участие със съвещателен глас в конкурсите за лечебни заведения в София

Управителният съвет на Столичната лекарска гилдия на БЛС се обърна към кмета на София и Столичния общински съвет (СОС) с апел за съблюдаване на разпоредбите при осъществяване на конкурси за ръководство на общински лечебни заведения от доболнична и болнична медицинска помощ в град София.

„ От медийни изявления и от информация на наранени участници в конкурсите за управление на лечебните заведения е видно, че по административен ред от страна на регионалния шеф на София Област и по правосъден ред от Административен съд-София град са спрени решения на Столичния общински съвет, които са в прорез с нормативната уредба (. Участието на представител на Столична лекарска гилдия даже със консултативен глас при провеждането на състезанията, би предотвратило сходни решения на СОС, с които действително се засягат законни права и ползи на висококвалифицирани лекари “, пишат в писмото си от Лекарската гилдия.

Припомняме, че  за шеф на Втора САГБАЛ „ Шейново “ след тъжба на досегашния ѝ шеф доктор Румен Велев. Решението е в действие до привършване с влезнал в действие правосъден акт на производството, формирано пред Административен съд – София въз основа на тъжба на доктор Велев. Причината за жалбата е нелогичното и противоречащо си класиране след състезанието за изпълнителни шефове и членове на Съвета на шефовете, извършен от Столичния общински съвет.

Управителният съвет на Столична лекарска гилдия упорства и за неотложно възобновяване на разговора и партньорските връзки с кмета и неговата администрация и със Столичния общински съвет и неговата Комисия по опазване на здравето и обществена политика. От колегията декларират, че е неотложно да се обсъдят отводите от използване Закона за лечебните заведения за преференциални цени на договорите за наем с ПИМП и СИМП; консумативните разноски за ел. сила на промишлени цени; преференции за младите лекари и техните фамилии, специализиращи и работещи на територията на град София.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР