Управителният съвет на "Първа инвестиционна банка" е взел решение да

...
Управителният съвет на "Първа инвестиционна банка" е взел решение да
Коментари Харесай

ПИБ продаде необслужвани кредити за 538 млн. лева

Управителният съвет на "Първа капиталова банка " е взел решение да усили общия номинален размер от 110 000 000 лева на 150 000 000 лв. посредством разпространение на акции на борсата.

Ръководството на ПИБ разяснява, че капиталът на банката ще бъде повишен единствено в случай че бъдат записани и платени най-малко 4 000 000 (четири милиона) акции с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 5 лв. всяка една, в който случай капиталът на Банката ще бъде повишен единствено със цената на записаните акции.

Емисионната цена на новите акции е допустимо да претърпи промени, като в този случай ще бъде навреме оповестена в проспекта или допълнение към проспекта на емитента, преди издание на известието за начало на общественото предложение. При установяване на емисионната цена, същата ще се отрази върху броя акции, предлагани при изискванията на обществено предложение, и съотношението сред броя права и новоемитирани акции.

Първа капиталова банка има намерение да употребява спомагателния капитал за осъществяване на тактиката си за кредитиране на дребен и междинен бизнес и жители.

На консолидирана основа коефициентът на финансова адекватност на ПИБ АД към 30 септември 2019 година е 17.65 %, адекватността на капитала от първи ред е 17.59 %, а съотношението на базовия личен капитал от първи ред е 14.79 %.

За капиталов медиатор, който да обслужва увеличението на капитала, е определена „ Първа финансова брокерска къща " ЕООД.

Решенията на Управителния съвет за нарастване на капитала и избор на капиталов медиатор са утвърдени от Надзорния съвет на банката.

Освен това, управлението на ПИБ сполучливо е пласирало посредством частно предложение емисия облигации с обща стойност 30 млн. евро. В известието се още веднъж се акцентира, че банката има намерение да употребява спомагателния капитал за осъществяване на тактиката си за кредитиране на дребен и междинен бизнес и жители.

Отделно, на 19 декември банката е подписа контракти за продажба на необслужвани кредитни портфейли от физически и юридически лица с подобен общ размер 538 млн. лева Продаденият пакет съдържа главно обезпечени вземания.

Продажбата е в осъществяване на тактиката на Банката за ръководство на необслужвани експозиции, като събирането на вземанията се трансферира на купувачите в сходство с най-хубавите практики и закона.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР