Управителният съвет на фонд Земеделие“ взе решение и за предоставяне

...
Управителният съвет на фонд Земеделие“ взе решение и за предоставяне
Коментари Харесай

Държавата отпуска 30 млн. лева за хуманно отношение към свинете

Управителният съвет на фонд „ Земеделие “ взе решение и за даване на 30 млн. лв. за хуманно връзки към свинете. Изплащането на средствата по схемата ще се прави годишно еднократно или на траншове, според от категорията животни. На 27.07.2017 година Европейската комисия утвърди схемата за държавна помощ „ Помощ за реализирането на непринудено поети задължения за хуманно отношение към свинете " за интервала 2018-2020 година В обсега на новата скица на държавна помощ са непокътнати ограниченията, прилагани до 2017 година:

Мярка А. е обезпечаване на свободна подова повърхност над наложителния стандарт; Мярка Б. е обезпечаване на изкуствено осветяване за минимум 11 часа; Мярка В. е потребление на фураж, съдържащ най-вече 2,5 mg/kg деоксиниваленол.

Тези ограничения водят до повишение на двигателната и хранителната интензивност при свинете и усъвършенстват здравословното им положение. Максималният годишен интензитет на подкрепяне е до 500 евро на животинска единица.

Тази помощ се дава на едно стопанство за покриване на спомагателни разноски или пропуснати приходи, свързани с осъществяване на доброволни задължения за хуманно отношение към животните, поети за минимум 5 години. Покриват се разноски на земеделските стопани, надвишаващи стандартите за хуманно отношение към свинете. Кандидатите по схемата би трябвало да реализират непрекъснат лабораторен надзор на фуражите и вярно да съхраняват зърното.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР