Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ утвърди общ финансов ресурс

...
Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ утвърди общ финансов ресурс
Коментари Харесай

ДФЗ отпуска 2,1 млн. лева за инвестиции в мини мандри, кланици и млекомати

Управителният съвет на Държавен фонд „ Земеделие “ утвърди общ финансов запас в размер на 2 100 000 лева по капиталовите схеми за държавни помощи за 2022 година

1 000 000 лева е наложеният бюджет по схемата за държавна помощ „ Инвестиции за закупуване или създаване на обекти за преправка и/или обработка на сурово мляко “. Целта на схемата за вложенията в мини мандри е да се подкрепят дребни и междинни фермери, както и обединявания от фермери, отглеждащи животни в отдалечени или труднодостъпни региони на страната, по-лесно да осъществят продукцията си, да усилят приходите си, както и да механизират процесите по преправка.

Утвърденият финансов запас по схемата за държавна помощ „ Инвестиции за създаване на кланични пунктове” също е в размер на 1 000 000 лева Целта на помощта е подкрепяне на притежатели на животновъдни ферми, които създават храни от скотски генезис, за построяването на кланични пунктове отговарящи на условията за рандеман и транжиране.

100 000 лева е бюджетът по схемата за държавна помощ „ Инвестиции за създаване на търговски пространства и закупуване на комерсиално съоръжение за аграрни стопани, осъществяващи директни доставки на дребни количества първични материали и храни от селскостопански животни”. Чрез нея се дава опция на фермерите за възобновяване на част от осъществените разноски за закупуването на млекомати, построяването или приспособяването на съществуваща постройка или пространства за потребностите на обект за търговия на дребно, закупуването на хладилници, хладилни витрини и друго характерно комерсиално съоръжение.

С отпуснатият общ запас от 2,1 млн. лева ще бъдат финансирани поетите задължения за подадени планове и подписани контракти от предишни приеми, както и утвърдените планове от идните нови приеми за 2022 година по капиталовите схеми за държавни помощи.

Предстои да бъдат одобрени инструкции по обособените схеми, след което ще бъдат отворени и приеми за кандидатстване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР