Управителният съвет на Българска федерация по волейбол (БФВ) проведе свое

...
Управителният съвет на Българска федерация по волейбол (БФВ) проведе свое
Коментари Харесай

Избират между петима за треньор на националите по волейбол

Управителният съвет на Българска федерация по волейбол (БФВ) организира свое съвещание, на което разиска вероятните претенденти за нов селекционер на мъжкия народен тим. Досегашният ментор на представителния ни отбор Николай Желязков подаде оставка след края на Мондиал 2022, а тя бе призната от управлението на родната централа.

“Обсъдихме 9 кандидатури за поста селекционер на мъжкия народен тим на България. Спряхме се на 5 имена. Сред тях има чужденци. Има треньор, който към този момент е бил селекционер на националния тим на България ”, съобщи президентът на федерацията Любомир Ганев.

" На 15 октомври отново ще има Управителен съвет на БФВ. Тогава би трябвало да бъдат пресяти множеството кандидатури. Голямата цел на България е класиране на Олимпийските игри в Париж 2024 ", добави Ганев.

Президентът на федерацията разкри и дали Радостин Стойчев би работил със настоящето ръководство на централата и допустимо ли е да застане отпред на националния тим още веднъж.

“Ако желаеме да вземем треньор от италианската Суперлига, би трябвало да платим наказателна клауза от 100 000 евро, което прави този избор съвсем неосъществим. Най-късно октомври би трябвало да решим кой ще е новият селекционер на България, с цел да може до 30 ноември федерацията показа проект за действия на Министерството на спорта ”, съобщи още Любо Ганев

Ганев приключи с това, че без значение кой ще застане отпред на мъжкия народен тим, през идната година за в никакъв случай не би трябвало да има гратисен интервал. Всеки, който избира да играе за националния тим, ще би трябвало да бъде част както от Лигата на нациите, по този начин и от европейското и олимпийската подготовка.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР